Μενού
  • Α-
  • Α+

Υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβάλουν εναέρια και επίγεια μέσα για την κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε στην Άνω Αλμυρή στην Κορινθία. Σύμφωνα με το korinthostv.gr η εικόνα από το πύρινο μέτωπο που σήμανε συναγερμό σε Ρυτό, Αλμυρή και Γαλατάκι, είναι εμφανώς καλύτερη.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στην περιοχή επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 13 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού τέσσερα αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα. Επίσης, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Εξάλλου με απόφαση της Αστυνομίας, δόθηκε και πάλι στην η κυκλοφορία το τμήμα της επαρχιακής οδού, Ισθμού - Επιδαύρου, που για λόγους ασφαλείας, εξαιτίας της πυρκαγιάς, είχε διακοπεί.

Επίσης, σύμφωνα με τον δήμαρχο Κορινθίων, Βασίλη Νανόπουλο «εξετάσθηκε το ενδεχόμενο να εκκενωθεί και η κοινότητα Ντράσσα, αλλά τελικά η συγκεκριμένη απόφαση ανακλήθηκε». Στο σημείο βρέθηκαν οι Υφυπουργοί και βουλευτές Κορινθίας κ. Ταγαράς και Δήμας καθώς και ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Βασίλης Νανόπουλος με τον Αντιδήμαρχο κ. Παπαϊωάννου.

Και μήνυμα από το 112

Ενδεικτικό της δύσκολης κατάστασης που επικράτησε στην περιοχή το γεγονός ότι η Πολιτική Προστασία, έστειλε μήνυμα νωρίς το απόγευμα μέσω του 112 στους κατοίκους που είναι στο χωρίο Ρυτό Κορινθίας να εκκενώσουν το χωριό τους και να μετακινηθούν άμεσα προς την Κάτω Αλμυρή.

Ο δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος δήλωσε: «εκκενώθηκε, για προληπτικούς λόγους, η κοινότητα Ρυτό και οι κάτοικοι βρίσκονται σε ασφαλές σημείο».

https://twitter.com/112Greece/status/1418957048331522058?ref_src=twsrc^tfw
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA