Μενού
  • Α-
  • Α+

Σύμφωνα με ρεπορταζ του Open TV, γυναίκα 31 ετών, που νοσηλεύονταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) με κορονοϊό στο Θριάσιο Νοσοκομείο της Ελευσίνας, άφησε την τελευταία της πνοή. 

Η 31χρονη σύμφωνα με τις πληροφορίες του τηλεοπτικού καναλιού ήταν ανεμβολίαστη με υποκείμενα νοσήματα. Ωστόσο ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες. 

Διαβάστε επίσης: Μετάλλαξη Δέλτα – Εμβόλιο: Η σύγκριση μεταξύ Pfizer και AstraZeneca

H μετάλλαξη Δέλτα έχει φέρει μεγάλη ανησυχία, καθώς οι εισαγωγές στα νοσοκομεία μέρα με τη μέρα αυξάνονται. Μάλιστα ο καθηγητής Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή πανεπιστημίου Κρήτης, Αχιλλέας Γραβάνης μιλώντας το ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ είπε πως μέχρι το τέλος του χρόνου περίπου 4 στους 10 ανεμβολίαστους, δηλαδή ποσοστό 35 - 40%, το 10%-15% θα πάει στο νοσοκομείο κ ένα 5% δυστυχώς δεν θα τα καταφέρει.

«Όσο περισσότερο εμβολιαστούμε τόσο το καλύτερο. Είναι όμως πρόβλημα ότι έχει εμβολιαστεί μόνο το 12% του παγκόσμιου πληθυσμού. Η μεγάλη προσπάθεια που γίνεται είναι να πειστεί ο κόσμος να εμβολιαστεί και δε μιλάμε για αυτούς που είναι ανένδοτοι, αλλά για ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου που είναι αμφίθυμο» είπε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ ο ο καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Ο κ. Βατόπουλος αναφερόμενος στη σημασία του εμβολιασμού, έφερε σαν παράδειγμα την ηλικιακή ομάδα των 50 - 60 ετών, που έχει εμβολιαστεί σε ποσοστό 70%. «Στην ίδια ηλικιακή ομάδα από αυτούς που νοσηλεύονται, μόνο το 5% - 10% είναι εμβολιασμένο», επισήμανε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA