Μενού
  • Α-
  • Α+

Σαράντα εννέα δασικές φωτιές εκδηλώθηκαν, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το τελευταίο 24ωρο, σε όλη την Ελλάδα. Για την κατάσβεσή τους, επιχείρησαν συνολικά 919 πυροσβέστες με 352 οχήματα, 26 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 23 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα. Συνδρομή παρείχαν υδροφόρες Ο.Τ.Α. και μηχανήματα έργου.

Οσον αφορά τη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί στην Τ.Κ. Αραχναίου, του δήμου Ναυπλίου Αργολίδας, είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 67 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 18 οχήματα, ενώ συνδράμουν υδροφόρες Ο.Τ.Α. Επίσης, μέχρι τη δύση του ήλιου επιχειρούσαν 2 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, εκκενώθηκε, για προληπτικούς λόγους, η κοινότητα Γκάτζια και οι κάτοικοι μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο στην περιοχή Μετόχι. Μάλιστα στους κατοίκους εστάλη και μήνυμα από το 112.

Σε ύφεση οι φωτιές σε Χαλκίδα και Σαλαμίνα 

Σε ύφεση είναι η φωτιά που είχε εκδηλώθεί  κοντά σε κατοικημένη περιοχή στη Χαλκίδα  Η φωτιά βρίσκεται τρία χιλιόμετρα μακριά από κατοικημένη περιοχή, ενώ καπνοί είχαν  σκεπάσει το κέντρο της πόλης. Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική, η φωτιά είναι σε ύφεση. Υπό έλεγχο είναι και η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής κοντά σε κατοικημένη περιοχή, στον Αγιο Νικόλαο, στη Σαλαμίνα. Στην περιοχή παρέμειναν και επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, αφού ως το απόγευμα της Κυριακής υπήρχαν ακόμη διάσπαρτες εστίες. Ειδικότερα, επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ από αέρος συνδράμουν 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA