Μενού
  • Α-
  • Α+

Την τελευταία του πνοή άφησε ένας άνδρας από τσίμπημα σφήκας στα Τρίκαλα. Ο διευθυντής του Αλλεργιολογικού στο «Αττικόν» προειδοποιεί τους πολίτες που ενδεχομένως είναι αλλεργικοί, πως οι μέλισσες και οι σφήκες είναι επικίνδυνες και πρέπει να έχουν στις διακοπές αντίδοτο. 

«Τέτοια περιστατικά συμβαίνουν κάθε χρόνο στη χώρα μας, αν κάποιος ανατρέξει στο διαδίκτυο θα δει τέτοια περιστατικά. Υπάρχουν και θάνατοι που δεν καταγράφονται, ειδικά σε αγρότες γιατί αν συμβεί ο θάνατος χωρίς να έχει γίνει αντιληπτό το τσίμπημα μπορεί να μη καταγραφεί νεκροτομικά και να μην αποδοθεί. Άρα είναι κάτι δυνητικά επικίνδυνο σε συγκεκριμένους συμπολίτες μας», δηλώνει ο διευθυντής της Αλλεργιολογικής Μονάδας του «Αττικόν», Ν. Μακρής. 

«Οι άνθρωποι που είναι αλλεργικοί οφείλουν να έχουν μαζί τους σετ αντιμετώπισης. Ο κίνδυνος για τέτοιες αντιδράσεις έρχεται από τσίμπημα σφήκας, μελισσών. Κάποια θαλάσσια είδη μπορεί να τσιμπήσουν και να κάνουν αντίδραση που θα απλά θα επηρεάσει τις διακοπές», είπε ο κ. Μακρής, τονίζοντας πως ο κίνδυνος ελλοχεύει σε μέλισσες και σφήκες. 

«Όσοι έχουν ιστορικό, δηλαδή τους τσίμπησε μέλισσα ή σφήκα και εκτός του σημείου που τους τσίμπησε έβγαλαν οτιδήποτε όπως μία κοκκινίλα ή εμφάνισαν δύσπνοια, σφύριγμα στην αναπνοή, πρέπει να έχουν μαζί τους σετ αντιμετώπισης», τόνισε. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA