Μενού
  • Α-
  • Α+

Η φωτιά που ξέσπασε κοντά σε κατοικημένη περιοχή καίει αυτή την ώρα δασική έκταση ανάμεσα στη Σταμάτα και τη Ροδόπολη Αττικής. Η φωτιά ξέσπασε κοντά στο νεκροταφείο της Σταμάτας και στην περιοχή πνέουν άνεμοι έως και πέντε μποφόρ. Στο σημείο για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 43 πυροσβέστες με 14 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και εθελοντές ενώ από αέρος συνδράμουν με ρίψεις νερού δύο αεροσκάφη καθώς και δύο ελικόπτεραhttps://twitter.com/pyrosvestiki/status/1419970307234930691?ref_src=twsrc^tfw

Την ίδια στιγμή, εκκενώθηκε ο οικισμός «Γαλήνη» - πρόκειται για τα πρώτα σπίτια που βρίσκονται πιο κοντά στο σημείο της φωτιάς. Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Μακαρίου από τη Λ. Δροσιάς-Σταμάτας και στην οδό Αγίου Ιωάννου από την οδό Κωνσταντινουπόλεως λόγω της φωτιάς. 

Ο δήμαρχος Διονύσου, Γιάννης Καλαφατέλης, τονίζει ότι οι πυροσβέστες δίνουν μάχη για να περιοριστεί η φωτιά. «Ανεξέλεγκτη η κατάσταση, δυστυχώς είναι δύσκολα τα πράγματα. Προσπαθούμε να σώσουμε τον κόσμο, γι' αυτό και ζητήσαμε να εκκενωθεί ο οικισμός Γαλήνη. Δίνουμε μάχη για τα σπίτια».

Εκτακτο μήνυμα του 112 στους κατοίκους για τη φωτιά στη Σταμάτα

Μήνυμα έστειλε το 112 από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τη μεγάλη φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Σταμάτα. «Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή Σταμάτας και Ροδόπολης Αττικής παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» αναφέρει η επείγουσα ειδοποίηση από το 112 για τη φωτιά στη Σταμάτα.

https://twitter.com/SteliosPetsas/status/1419967663779061763?ref_src=twsrc^tfw

Εκπρόσωπος Πυροσβεστικής: Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να σβήσει η φωτιά στη Σταμάτα

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να μη φτάσουν οι φλόγες σε κατοικίες του οικισμού Γαλήνη και να σβήσει η φωτιά στη Σταμάτα. «Τις προσπάθειες δυσκολεύουν οι ισχυροί άνεμοι που φτάνουν πλέον έως και τα 6 μποφόρ», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βαθρακογιάννης.

Νέο μήνυμα με οδηγίες από την Πολιτική Προστασία

Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι εστάλη και νέο μήνυμα από την πολιτική προστασία με οδηγίες για τους πολίτες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA