Μενού
  • Α-
  • Α+

Συγκλονιστικές εικόνες καταγράφηκαν από τη φωτιά στη Σταμάτα και τη Ροδόπολη, καθώς οι φλόγες μπήκαν μέσα στα σπίτια με τους πυροσβέστες, τους πολίτες, τους εθελοντές αλλά ακόμα και τις αστυνομικές δυνάμεις να προσπαθούν να σώσουν ό,τι μπορούν. Η φωτιά ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης σε δασική έκταση ανάμεσα στη Σταμάτα και τη Ροδόπολη Αττικής και αμέσως σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. 

Οπως ανέφερε μάλιστα στο Reader.gr ο δήμαρχος Διονύσου, Γιάννης Καλαφατέλης, η κατάσταση ήταν αρκετά δύσκολη και οι πυροσβέστες έδωσαν μεγάλη προσπάθεια για να σώσουν τον κόσμο και να περιοριστεί η φωτιά. 

Στις εικόνες φαίνονται καμένα αυτοκίνητα αλλά και η υπερπροσπάθεια για να σωθούν περιουσίες.

Για τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης σε δασική έκταση ανάμεσα στη Σταμάτα και τη Ροδόπολη Αττικής ενημέρωσαν εκτάκτως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. «Η φωτιά σε Σταμάτα και Ροδόπολη δείχνει να είναι σε ύφεση ενώ έχουν προσαχθεί 4 άτομα», ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, τονίζοντας ότι γίνονται έρευνες για εμπρησμό

Οπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, η φωτιά πέρασε μέσα από τις περιοχές της Σταμάτας, της Ροδόπολης και του Διονύσου, ενώ εστάλησαν δύο sms από το 112 σε κατοίκους για οδηγίες και κατάσταση ετοιμότητας.

Για πολύ δύσκολη φωτιά μίλησε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κάνοντας έκκληση σε όλους τους πολίτες να είναι προσεκτικοί για να μην ξεσπούν φωτιές από λάθος. Για 20 σπίτια καμένα ή με μεγάλες ζημιές μίλησε ο κοινοτάρχης Ροδόπολης, Βασίλης Κλεφτάκης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA