Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Σεισμός: Δεν απέκλεισε δονήσεις έως και 5,2 Ρίχτερ σε Θήβα και Αρκαλοχώρι ο Ευθύμης Λέκκας

Να σημειωθεί ότι είναι περίπου 100 τα παλιά σπίτια στο Αρκαλοχώρι που έχουν υποστεί φθορές λόγω της έντονης σεισμικής δραστηριότητας των τελευταίων ημερών ενώ τα κλιμάκια να συνεχίζουν να πραγματοποιούν αυτοψία στην περιοχή

Το ξύπνημα του Εγκέλαδου ανησυχεί τους επιστήμονες που αναμένουν να συνεχιστεί η έντονη σεισμική δραστηριότητα. Ιδιαίτερα προβληματισμένος για την εξέλιξη της σεισμικής δραστηριότητας που παρατηρείται εδώ και ημέρες στη Θήβα και το Ηράκλειο με επίκεντρο το Αρκαλοχώρι εμφανίστηκε ο Ευθύμιος Λέκκας καθηγητής και πρόεδρος του ΟΑΣΠ.

Η εκτίμησή του όπως και όλων των επιστημόνων που συμμετέχουν στην Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου είναι ότι δεν αποκλείεται σε Θήβα και Ηράκλειο να σημειωθεί σεισμός έως και 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και γι’ αυτό το λόγο έχει ενεργοποιηθεί το σχέδιο «Εγκέλαδος» και «Ξενοκράτης». Κάλεσε δε την πολιτεία να προχωρήσει σε μεταφορά κατοίκων από το Αρκαλοχώρι, καθώς υπάρχουν πολλά παλιά σπίτια που εγκυμονούν κινδύνους και παράλληλα η σεισμική δραστηριότητα που συνεχίζεται θα τα καταπονήσει ακόμα περισσότερο.

Να σημειωθεί ότι είναι περίπου 100 τα παλιά σπίτια στο Αρκαλοχώρι που έχουν υποστεί φθορές λόγω της έντονης σεισμικής δραστηριότητας των τελευταίων ημερών ενώ τα κλιμάκια να συνεχίζουν να πραγματοποιούν αυτοψία στην περιοχή.

Το προσεχές Σάββατο, στο Αρκαλοχώρι θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, παρουσία και του Προέδρου του ΟΑΣΠ, Ευθύμη Λέκκα, ενώ έδωσε διευκρινίσεις και για τα όσα διακινούνται σχετικά με την επιχωμάτωση του Ναού της Αγίας Παρασκευής, και τη σχέση των σεισμών με τα έργα που είναι σε εξέλιξη για το νέο διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλι.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS
#Σεισμός #Θήβα #Ηράκλειο