Μενού
  • Α-
  • Α+

Την ώρα που η μετάλλαξη Δέλτα σαρώνει και το τέταρτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού βρίσκεται προ των πυλών με τα κρούσματα να εκτοξεύονται, οι Ελληνες πολίτες σπεύδουν να εμβολιαστούν κόντρα σε όσους συνεχίζουν να «πολεμούν» το εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας. Οπως ανακοίνωσε περιχαρής ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, η Ελλάδα ξεπέρασε τους 5.000.000 πλήρεις εμβολιασμούς, δηλαδή, ο μισός σχεδόν πληθυσμός της χώρας έχει κάνει ήδη και τα δύο εμβόλια κατά της Covid-19.

Μέχρι και χθες (27/7) 4.993.770 συμπολίτες μας είχαν εμβολιαστεί πλήρως και με δεδομένο ότι ημερησίως πραγματοποιούνται περισσότεροι από 50.000 εμβολιασμοί, ήδη αυτή την ώρα τα 5 εκατ. έχουν ξεπεραστεί. 

Σε ό,τι αφορά στη μία δόση εμβολίου, την έχουν κάνει ήδη 5.635.911 συμπολίτες μας, ενώ συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί 10.304.614 εμβολιασμοί και με τα τέσσερα διαθέσιμα σκευάσματα των Pfizer, Moderna, AstraZeneca και Johnson & Johnson.

Πράσινο φως για τις ηλικίες 12-15

Η καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου ανακοίνωση την θετική γνωμοδότηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού της χώρας για χορήγηση του εμβολίου κατά του κορονοϊού σε παιδιά ηλικίας 12-15 ετών. Σύμφωνα με τον Μάριο Θεμιστοκλέους η πλατφόρμα ώστε να μπορέσουν να κλειστούν τα ραντεβού για τα παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών, θα ανοίξει την Παρασκευή 30 Ιουλίου.

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην παιδική και εφηβική ηλικία που παρατηρείται στη χώρα μας οδήγησαν ουσιαστικά στην παραπάνω απόφαση όπως είπε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, καθώς πλέον τα παιδιά αποτελούν πηγή διασποράς.

Οι συνεχείς μολύνσεις των παιδιών θα οδηγήσουν σε νέες μεταλλάξεις, ανέφερε σχετικά η κυρία Θεοδωρίδου ενώ μίλησε και για τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna που έχουν εγκριθεί για τον εμβολιαμσό των παιδιών, τονίζοντας ότι είναι αποτελεσματικά και ασφαλή. Είπε ότι οι ανεπιθύμητη ενέργεια περικαρδίτιδας, μυοκαρδίτιδας στα παιδιά είναι σπάνια- στην Αμερική έχουμε 18 περιπτώσεις σε 1 εκατ. εμβολιασθέντων.

Το φετινό καλοκαίρι δεν θα είναι ανέμελο, χρειάζεται μεγάλη προσοχή, η μετάλλαξη Δέλτα έχει αλλάξει τα επιδημιολογική δεδομένα και απειλεί κυρίως τους ανεμβολίαστους, τόνισε η κ. Θεοδωρίδου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA