Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Κορονοϊός: Αναστολή καθηκόντων άνευ αποδοχών για εκπαιδευτικούς που δεν θα επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ

Στόχος είναι η προστασία της υγείας στην εκπαιδευτική κοινότητα και η ασφαλής επιστροφή στη δια ζώσης εκπαίδευση από τον Σεπτέμβριο

(πηγή: Eurokinissi)
(πηγή: Eurokinissi)

Βαριές «καμπάνες» όπως αναστολή καθηκόντων άνευ αποδοχών και μη προσμέτρηση υπηρεσίας για εκπαιδευτικούς - μόνιμους, αναπληρωτές και ωρομίσθιους – οι οποίοι θα αρνηθούν να προσκομίσουν κατά την προσέλευσή τους στο σχολείο πιστοποιητικό ή βεβαίωση εμβολιασμού, βεβαίωση νόσησης, είτε αρνητικό rapid ή PCR τεστ, προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Παιδείας που κατατέθηκε στη Βουλή και ψηφίζεται την Πέμπτη, 29 Ιουλίου.

Στόχος είναι η προστασία της υγείας στην εκπαιδευτική κοινότητα και η ασφαλής επιστροφή στη δια ζώσης εκπαίδευση από τον Σεπτέμβριο. Με δεδομένο ότι προς ώρας τουλάχιστον ο πρωθυπουργός έβαλε «πάγο» στην υποχρεωτικότητα εμβολιασμού των εκπαιδευτικών, η κυβέρνηση φαίνεται πως είναι αποφασισμένη να διασφαλίσει με εναλλακτικούς τρόπους ότι ο κορονοϊός θα αναχαιτιστεί πριν μπει σε μία σχολική αίθουσα.

Δείτε την τροπολογία εδώ:

Πιο αναλυτικά στο άρθρο 1 παράγραφος 8 της τροπολογίας, αναφορικά με τις προσλήψεις προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών, μελών ΕΕΠ & ΕΒΠ κατά το διδακτικό έτος 2021, προβλέπονται τα εξής:

  • Στην περίπτωση εκείνη που μόνιμοι ή απασχολούμενοι με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου εκπαιδευτικοί και μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ δεν προσκομίσουν πιστοποιητικό ή βεβαίωση εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου, σύμφωνα με τα ειδικότερα προβλεπόμενα στην παρ. 1, τότε δεν τους επιτρέπεται η είσοδος στην σχολικές μονάδες, στις οποίες υπηρετούν και επέρχονται οι εξής συνέπειες:
  1. Στους μόνιμους εκπαιδευτικούς και τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ, με απόφαση του διευθυντή εκπαίδευσης επιβάλλεται, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής και ειδικής διάταξης, το ειδικό διοικητικό μέτρο της αναστολή καθηκόντων για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Κατά το χρόνο αναστολή καθηκόντων, ο οποίος δε λογίζεται ως χρόνος πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας, δεν καταβάλλονται οι αποδοχές. Με όμοια απόφαση αίρεται η αναστολή, εφόσον προσκομίζεται πιστοποιητικό ή βεβαίωση εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου, σύμφωνα με τα ειδικότερα προβλεπόμενα στην παρ. 1.
  2. Οι προσωρινοί αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί, καθώς και τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ, οι οποίοι κατά την ημέρα ανάληψης υπηρεσίας δεν προσκομίζουν στο Διευθυντή/Προϊστάμενο της οικίας σχολικής μονάδας, στον Προϊστάμενο των Κέντρων Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕΔΑΣΥ), στον Προϊστάμενο των Κέντρων Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (ΚΕΠΕΑ), στον Διευθυντή Εκπαίδευσης ή στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευση, πιστοποιητικό ή βεβαίωση εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου, σύμφωνα με τα ειδικότερα προβλεπόμενα στην παρ.1, δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία.

Τονίζεται, δε, πως με απόφαση του Υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων δύναται να καθορίζονται περαιτέρω συνέπειες στην περίπτωση επανειλημμένης παράβασης της παρούσας περίπτωσης».

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#υποχρεωτικός εμβολιασμός #εκπαιδευτικοί #Κορονοϊός #Εμβόλιο #Πιστοποιητικό εμβολιασμού