Μενού
  • Α-
  • Α+

Την επιμέλεια της ανήλικης κόρης του 39χρονου αστυνομικού που φέρεται να εξέδιδε τη 19χρονη στην Ηλιούπολη θα διεκδικήσουν οι γονείς του. Σύμφωνα με τη δικηγόρο της εν διαστάσει συζύγου του, εκείνος έχει δώσει εντολή να κάνουν «ό,τι περνά από το χέρι τους» ώστε να μη φτάσει το ανήλικο κορίτσι στη μητέρα του.

Διαβάστε επίσης: Ηλιούπολη: Αυτός είναι ο αστυνομικός που κατηγορείται ότι εξέδιδε τη 19χρονη

Επίσης, στη σχετική δήλωση τονίζεται πως ο 39χρονος έχει τηλεφωνική επικοινωνία με το παιδί από τις φυλακές και πως αυτό είναι υπό την καθοδήγησή του, «δημιουργώντας του διχασμό για τη μητέρα», ενώ ακόμη και σήμερα του τονίζει καθημερινά να παραμείνει στους συγγενείς του και ότι εκείνη το εγκατέλειψε.

Συγκεκριμένα, το δικηγορικό γραφείο της Ελισσάβετ Τσέρτου αναφέρει:

«Ο αστυνομικός κρατούμενος έχει δώσει εντολή στους συγγενείς του να κάνουν "ό,τι περνάει από το χέρι τους" ώστε να μη φτάσει το ανήλικο κοριτσάκι στη μητέρα του. Σήμερα η μητέρα και ο αδερφός του αστυνομικού έχουν καταθέσει "άρον άρον" αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και ζητούν την επιμέλεια, καθώς η υπόθεση αναβλήθηκε για την Παρασκευή, 30/7/2021. Με τον τρόπο αυτό όλοι έχουν την ''πολυτέλεια του χρόνου'' να προετοιμάσουν το ανήλικο κορίτσι να μην καταθέσει όσα ενδεχομένως να βίωσε στο διαμέρισμα της Ηλιούπολης αφού το κρατούν στην οικία τους και αρνούνται να το παραδώσουν στη μητέρα ως έχουσα επίσημα τη γονική μέριμνα.

Ο 39χρονος αστυνομικός έχει τηλεφωνική επικοινωνία με το ανήλικο τέκνο του από τις φυλακές και το παιδί είναι υπό την καθοδήγησή του, δημιουργώντας του διχασμό για τη μητέρα, ενώ ακόμη και σήμερα του τονίζει καθημερινά να παραμείνει στους συγγενείς και ότι το εγκατέλειψε. Η μητέρα έχει καθαρό ποινικό μητρώο, όπως ήδη έχω δηλώσει, και ήταν το πρωταρχικό θύμα του αστυνομικού, όπως έχω αναφέρει, άκρως κακοποιημένη στο παρελθόν, αφού απειλούνταν η ζωή της και δραπέτευσε από το διαμέρισμα της Ηλιούπολης για να σώσει τη ζωή της!

Από την πλευρά μας έχουμε ήδη καταθέσει αίτηση στην Εισαγγελέα Ανηλίκων Αθηνών, η οποία είναι η πλέον αρμόδια και έχει ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός της κοινωνικής έρευνας για την ''τύχη'' του παιδιού, καθώς έχουμε ζητήσει να ελεγχθούν οι συνθήκες διαβίωσης σε οποιοδήποτε περιβάλλον κινείται το παιδί, να δράσουν οι ειδικότητες κοινωνικού λειτουργού, παιδοψυχολόγου, καθώς συμπληρωματικά ζητήσαμε και τις ενέργειες του ιατροδικαστή για τυχόν κακοποίησή του.

Δυστυχώς, οι σχέσεις των κοινωνικών επιστημών με την αναπαραγωγική λειτουργία του κράτους είναι σαφώς σημαντικές και γίνονται με το σωστό τρόπο, αλλά ταυτόχρονα με αργό ρυθμό, γεγονός που κρατάει το ανήλικο τέκνο σε μη ασφαλή περιβάλλον για την ψυχική του υγεία. Αρμόδια πλέον όπως προείπα είναι η Εισαγγελέας Ανηλίκων να κρίνει και το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών και περιμένουμε δικαίωση, καθώς έχουμε εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε μέσω των media πως ο αστυνομικός εξέδιδε ακόμα και ανήλικες κοπέλες, γεγονός που διερευνάται ακόμα για το ποιοι εμπλέκονται, καθώς νέα πρόσωπα καθημερινά καταθέτουν νέα στοιχεία ενώπιον των Αρχών και όλο και περισσότερες κακοποιημένες κοπέλες αρχίζουν να περιγράφουν την κακοποίησή τους με κάθε λεπτομέρεια. Αξίζει να αναφέρουμε πως ο αδερφός του 39χρονου αστυνομικού που σήμερα διεκδικεί την επιμέλεια του ανήλικου τέκνου είναι κι αυτός αστυνομικός και μάλιστα είχε "πολύ καλές" σχέσεις με τον αδερφό του, 39χρονο κρατούμενο.

Σήμερα αναφέρουν περίτρανα κατά την διάρκεια της κοινωνικής έρευνας πως το ανήλικο τέκνο ζούσε με εκείνους, ενώ, αντιθέτως, από όλη την έρευνα που διενεργείται μέχρι στιγμής προκύπτει το αντίθετο και ενδεχομένως να γνώριζαν και τι συνέβαινε στο διαμέρισμα της Ηλιούπολης, ενώ το ανήλικο ζούσε εκεί. Οι κοινωνικές υπηρεσίες φαίνεται μέχρι στιγμής να κάνουν ό,τι καλύτερο και άριστα τη δουλειά τους, αλλά γραφειοκρατικά όλα κινούνται με αργό ρυθμό, αφού δεν έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες και απαιτείται χρόνος. Το ανήλικο τέκνο ζούσε σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης, μέσα στα ναρκωτικά και τις κακοποιημένες γυναίκες-νταντάδες, κανείς δεν μεριμνούσε, γεγονός που σήμερα σφραγίζει την ανικανότητα όλων να διεκδικούν ή να ασκούν την επιμέλεια.

Αξίζει να αναφέρουμε πως διερευνάται ακόμη από τις Αρχές εάν γνώριζαν ή ενδεχομένως εμπλέκονται οι συγγενείς του αστυνομικού, που σήμερα διεκδικούν την επιμέλεια. Η κοινωνική έρευνα προχωράει και ήδη οι συγγενείς δεν έχουν απαντήσεις γι' αυτά που ερωτώνται, καθόσον έχουν σε άγνοια το παιδί για ό,τι έχει συμβεί και το πού βρίσκεται η μητέρα του, αντίθετα από τη γραμμή που τους συμβουλεύουν οι διενεργούντες τον κοινωνικό έλεγχο ειδικοί να πράξουν».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA