ΚΟΙΝΩΝΙΑ
29/07/2021 11:09

Κορονοϊός - Γώγος: Στα «κόκκινα» και η Τήνος μαζί με την Ιο και την Πάρο - Η εικόνα στην Κρήτη

Ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος αναφέρθηκε στα «κόκκινα» νησιά στα οποία η θετικότητα κυμαίνεται από 4% έως και 5,5% με την Τήνο να είναι πλέον σε εκείνα που η εικόνα δεν είναι καλή

Κορονοϊός - Γώγος: Στα «κόκκινα» και η Τήνος μαζί με την Ιο και την Πάρο - Η εικόνα στην Κρήτη
(πηγή: Shutterstock)
Ανάγνωση:

Ο δείκτης θετικότητας έχει εκτιναχθεί σε αρκετά νησιά με αποτέλεσμα να εξετάζεται το ενδεχόμενο περιοριστικών μέτρων, τύπου Μυκόνου. Όπως είναι γνωστό η Πάρος με θετικότητα στο 5,51% έχει τη δυσκολότερη εικόνα, όπως και η Ίος, με τον Χαράλαμπο Γώγο ωστόσο να βάζει στην εξίσωση και την Τήνο.

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: «Καλπάζει» η μετάλλαξη Δέλτα - Συναγερμός από τους δείκτες θετικότητας

Ο καθηγητής Ππαθολογίας αναφέρθηκε στα «κόκκινα» νησιά στα οποία η θετικότητα κυμαίνεται από 4% έως και 5,5% σημειώνοντας αρχικά πως: «Εκεί έχουμε ήδη ένα πρόβλημα» για να προσθέσει «θα πρέπει να περιοριστεί το φαινόμενο».

Εξήγησε δε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι εκτός από την Ίο και την Πάρο στα «κόκκινα» νησιά εντάσσεται πλέον και η Τήνος. Στην Κρήτη είπε ότι η κατάσταση είναι λίγο καλύτερη και ειδικά στο Ρέθυμνο έχει σταθεροποιηθεί.

Πώς θα αποφευχθούν τοπικά lockdown

Ο καθηγητής τόνισε ότι απαιτείται να ελεγχθεί η κατάσταση σε αυτά τα νησιά για να μην οδηγηθούν σε περιοριστικά μέτρα όπως αυτά που εφαρμόστηκαν στη Μύκονο.

Πρότεινε σε πρώτη φάση να γίνει μια πολύ καλή ενημέρωση των τοπικών αρχών, προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν οι επιχειρηματίες, οι τουρίστες και οι κάτοικοι.

Σταθεροποίηση στην υπόλοιπη χώρα

Ο καθηγητής εξήγησε ότι με εξαίρεση τα συγκεκριμένα νησιά, στην υπόλοιπη χώρα η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί. Σύμφωνα με τον κ. Γώγο παρατηρείται μια αυξημένη πίεση στο Σύστημα Υγείας αλλά στις κλινικές και όχι στις ΜΕΘ των νοσοκομείων.

Για το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης που απαιτείται για να σχηματιστεί τείχος ανοσίας, ο καθηγητής τόνισε ότι είναι μεγαλύτερο από 80% εξαιτίας του στελέχους Δέλτα που επικρατεί και αυξάνει τη μεταδοτικότητα.

Σχετικά με τις αντιδράσεις για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς παρότρυνε όλους τους υγειονομικούς αλλά και τους εργαζόμενους σε κλάδους όπως η εκπαίδευση και η εστίαση, να σπεύσουν να εμβολιαστούν πριν γίνει υποχρεωτικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΤΗΝΟΣ ΠΑΡΟΣ ΙΟΣ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΚΡΗΤΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ