Μενού
  • Α-
  • Α+

Την ακύρωση της απόφασης του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και της πράξης (31.5.2021) του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. για την προκήρυξη του διαγωνισμού πρόσληψης  Ειδικών Φρουρών με σκοπό  τη συγκρότηση Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημίων (ΟΠΠΙ), ζητούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας 10 Σύλλογοι επιστημονικού διδακτικού προσωπικού και  διοικητικού προσωπικού των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και Σύλλογοι φοιτητών, καθώς και 22 καθηγητές Πανεπιστημίων.

Διαβάστε επίσης: Συρίγος: Η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν είναι ιδεολογική μας επιλογή, αλλά ανάγκη

Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν μεταξύ άλλων, ότι η συγκρότηση των ΟΠΠΙ είναι αντίθετη στο προβλεπόμενο εκ του Συντάγματος αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ (νόμος 4777/2021) , στην ακαδημαϊκή ελευθερία, στην επιστημονική ελευθερία καθώς και στην ελευθερία της έρευνα και της διδασκαλίας.

Προσκρούει επίσης σε μια ακόμη σειρά διατάξεων του Συντάγματος, όπως είναι της προστασίας της συνδικαλιστικής ελευθερίας (άρθρο 23 Συντάγματος), της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας (άρθρο 5 Σ.), της προσωπικής ελευθερίας και της ελευθερίας κίνησης (άρθρο 5 Σ.), αλλά  και στη αρχή της προστασίας της ανθρώπινης αξίας (άρθρο 2 Σ.).

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA