ΚΟΙΝΩΝΙΑ
31/07/2021 11:05

17 Νοέμβρη: Μετά τον Κουφοντίνα, αιτήσεις αποφυλάκισης και από άλλα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης

Αίτηση αποφυλάκισης προσανατολίζονται να καταθέσουν τα μέλη της 17 Νοέμβρη Δημήτρης Κουφοντίνας, Αλέξανδρος Γιωτόπουλος και Βασίλης Τζωρτζάτος

17 Νοέμβρη: Μετά τον Κουφοντίνα, αιτήσεις αποφυλάκισης και από άλλα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης
17 Νοέμβρη: Μετά τον Κουφοντίνα, αιτήσεις αποφυλάκισης και από άλλα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης
Ανάγνωση:

Αιτήσεις αποφυλάκισης αναμένεται να καταθέσουν όλα τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη, που παραμένουν κρατούμενοι στον Κορυδαλλό (πλην του Χριστόδουλου Ξηρού, ο οποίος δεν είχε επιστρέψει στη φυλακή μετά από άδεια και συνελήφθη αρκετούς μήνες μετά). Σύμφωνα με το νόμο, δικαιούνται άδειες, καθώς έχουν συμπληρώσει 19χρόνια εντός φυλακής.

Διαβάστε ακόμη: Ηρακλής Κωστάρης: Αποφυλακίστηκε ο εκτελεστής του Παύλου Μπακογιάννη - Ποτέ δεν παραδέχθηκε τη συμμετοχή στη 17Ν

Σύμφωνα με πληροφορίες, τέτοια αίτηση προσανατολίζονται να καταθέσουν οι Δημήτρης Κουφοντίνας, Σάββας Ξηρός, Αλέξανδρος Γιωτόπουλος και Βασίλης Τζωρτζάτος.

Όπως είναι γνωστό, την Πέμπτη αποφυλακίστηκε με όρους ο Ηρακλής Κωστάρης, ο οποίος είχε δολοφονήσει - από κοινού με τον Κουφοντίνα - τον Παύλο Μπακογιάννη στις 26 Σεπτεμβρίου του 1989.

Αποφυλακίστηκε ο εκτελεστής του Παύλου Μπακογιάννη

Την πόρτα της εξόδου των φυλακών Κορυδαλλού πέρασε ο Ηρακλής Κωστάρης, ο «Χάρης» ή «Τάκης» της «17 Νοέμβρη», έχοντας εκτίσει 19 χρόνια για τη συμμετοχή του στη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη. Ήταν το πρωινό της 26ης Σεπτεμβρίου 1989, όταν τα 45άρια της τρομοκρατικής οργάνωσης έκοψαν το νήμα της ζωής του τότε βουλευτή Ευρυτανίας της Νέας Δημοκρατίας πυροβολώντας τον πισώπλατα.

Η πρωτόδικη απόφαση για τον 55χρονο σήμερα Θεσπρωτό ήταν 1 φορά ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη με το εφετείο να διαμορφώνει τελικώς την ποινή σε 1 φορά ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη. Μετά την αποφυλάκιση του Ηρακλή Κωστάρη, στις φυλακές παραμένουν 5 μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης. Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, Δημήτρης Κουφοντίνας, Βασίλης Τζωρτζάτος, Χριστόδουλος και Σάββας Ξηρός.Τα υπόλοιπα καταδικασμένα μέλη της οργάνωσης, που έδρασε από το 1975 έως το 2002 διαπράττοντας 23 δολοφονίες, έχουν εκτίσει τις ποινές τους και έχουν αποφυλακιστεί.

Ποτέ δεν παραδέχθηκε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην εκτέλεση Μπακογιάννη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΩΣΤΑΡΗΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ ΦΥΛΑΚΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ