Μενού
  • Α-
  • Α+

Καιρός: Επελαύνει ο καύσωνας στη χώρα μας και η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας που έδειξε το θερμόμετρο υπολογίζεται στους 44,6 βαθμούς Κελσίου. Οι ήδη υψηλές θερμοκρασίες που καταγράφηκαν το Σάββατο (έφτασε στους 47 βαθμούς Κελσίου στην Αττική το θερμόμετρο) αναμένεται να κορυφωθούν στις αρχές της εβδομάδες λόγω του καύσωνα

Το Σάββατο, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, ο υδράργυρος έφτασε ή ξεπέρασε τους 40 βαθμούς Κελσίου, σε 87 σταθμούς ενώ η απολύτως μέγιστη θερμοκρασία ήταν 44,6 βαθμοί Κελσίου. Οι περιοχές όπου καταγράφηκαν οι οκτώ υψηλότερες μέγιστες παρουσιάζονται στον πίνακα που ακολουθεί.

Καιρός: Πιο δύσκολη η Κυριακή, 1 Αυγούστου, λόγω καύσωνα

Η Κυριακή, 1 Αυγούστου, αναμένεται να είναι ακόμα πιο δύσκολη ημέρα με τις μέγιστες θερμοκρασίες, λόγω του καύσωνα, να κινούνται στους 42 με 44 βαθμούς Κελσίου. Πιο αναλυτικά, την Κυριακή, 1 Αυγούστου, σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει καύσωνας και υψηλές θα διατηρηθούν οι θερμοκρασίες και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Έντονο θα είναι το αίσθημα δυσφορίας, ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 16 έως 40-42 βαθμούς, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία από 17 έως 42-44, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 22 έως 42-44 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 41, στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 22 έως 39 βαθμούς, ενώ στην Κρήτη, στα Δωδεκάνησα και στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 42-43 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά ασθενείς και στα πελάγη από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται συνθήκες καύσωνα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 31 έως 41-42 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται, επίσης, συνθήκες καύσωνα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 28 έως 39 βαθμούς.

Καιρός: Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ λόγω καύσωνα

Τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, σχετικά με την εξέλιξη του κύματος καύσωνα:

  1. Το φαινόμενο εξακολουθεί να είναι ένα επικίνδυνο καιρικό φαινόμενο καθώς θα έχει μεγάλη διάρκεια αλλά και διότι το θερμοκρασιακό εύρος (διαφορά μέγιστης - ελάχιστης θερμοκρασίας) θα είναι μικρό.
  2. Η κορύφωση αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ωστόσο οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι και την Παρασκευή, 6 Αυγούστου.
  3. Οι μέγιστες θερμοκρασίες το επόμενο τριήμερο θα κυμανθούν στα ηπειρωτικά περί τους 42 με 44 βαθμούς ενώ στη νησιωτική χώρα και τα παραθαλάσσια τμήματα θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Υψηλή θα παραμένει η θερμοκρασία και κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών με τις ελάχιστες τιμές της πάνω από τους 28 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές.

Η Τετάρτη και η Πέμπτη αναμένεται να είναι σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία οι πιο δύσκολες μέρες, καθώς η ΕΜΥ προβλέπει ακόμα και 48 βαθμούς στον θεσσαλικό κάμπο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA