Μενού
  • Α-
  • Α+

Μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Παντάνασσα της Ρόδου ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής, 1η Αυγούστου, στο σημείο επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής αλλά κει εναέρια μέσα, ανάμεσα τους και το Beriev-200.

Διαβάστε ακόμη: Αιτωλοακαρνανία: Μεγάλη φωτιά σε πευκόδασος - Εκκενώνονται τα χωριά Παραδείσι και Περπάτη

«Στην πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Παντάνασσα Ρόδου επιχειρούν, 30 #πυροσβέστες, 12 οχήματα, 3 Ε/Π και το Beriev-200. Συνδρομή παρέχουν ο Ε.Σ., εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ», αναφέρει σε tweet η πρυοσβεστική.

https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1421814507580633098?ref_src=twsrc^tfw

Σύμφωνα με το rodiaki.gr η φωτιά εξαιτίας των ισχυρών ανέμων κινείται με μεγάλη ταχύτητα προς την περιοχή των Πεταλούδων καταστρέφοντας ότι βρίσκει στο πέρασμά της. Οι αρχές έχουν εφαρμόσει σχέδιο εκκένωσης των σπιτιών και των επιχειρήσεων που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή ενώ σε υψίστη ετοιμότητα έχει τεθεί και η 95 ΑΔΤΕ καθώς στην περιοχή υπάρχουν μονάδες του στρατού, ενώ δόθηκε εντολή να παρθούν μέτρα απαγόρευσης στην κίνηση και παραμονή ατόμων στην συγκεκριμένη περιοχή.

Όπως αναφέρει το dimokratiki.gr, o Δήμος Ρόδου για καθαρά προληπτικούς λόγους αποφάσισε να εκκενώσει από τους επισκέπτες την κοιλάδα των Πεταλουδών. Η πυρκαγιά εξακολουθεί να μαίνεται καθώς αναζωπυρώνεται συνεχώς λόγω των ισχυρών ανέμων, ενώ αυτή την ώρα εκκενώνεται το στρατόπεδο Καλαμώνα.

Σημειώνεται ότι σήμερα το νησί της Ρόδου βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή επειδή σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασία υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιάς.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA