Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Φωτιά στη Ρόδο: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις – Εκκενώθηκε προληπτικά το χωριό Μαριτσά

Με εστίες και αναζωπυρώσεις συνεχίζεται η φωτιά στη Ρόδο - Εκκενώθηκε το χωριό Μαριτσά που βρίσκεται κοντά σε εστία

Φωτιά στη Ρόδο (Eurokinissi)
Φωτιά στη Ρόδο (Eurokinissi)

Συναγερμός στη Ρόδο, λόγω μιας εστίας φωτιάς που καίει σε δύσβατη περιοχή. Την προληπτική εκκένωση του χωριού Μαριτσά αποφάσισαν το βράδυ της Δευτέρας οι αρμόδιες υπηρεσίες που προσπαθούν να κατασβέσουν την πυρκαγιά στο νησί της Ρόδου. Η απόφαση ελήφθη καθώς λόγω του δύσβατου της περιοχής δεν έχει σβηστεί εστία φωτιάς που υπάρχει στην Περιοχή «Κερωνιάτης».

Υπενθυμίζεται ότι έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας οι δημοτικές ενότητες Πεταλούδων και Καλλιθέας του δήμου Ρόδου της περιφερειακής ενότητας Ρόδου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τις φωτιές που εκδηλώθηκαν την 1η Αυγούστου στην παραπάνω περιοχή.

Η εν λόγω κήρυξη έγινε κατόπιν εντολής του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου και θα ισχύει από την ημερομηνία έναρξης της εκδήλωσης του φαινομένου, και για έξι μήνες, δηλαδή έως και 01 Φεβρουαρίου 2022.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Φωτιά #Ρόδος #Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας