Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο ιατροδικαστής Αντώνης Παπαδομανωλάκης, ο οποίος έχει αναλάβει την υπόθεση με το πτώμα που βρέθηκε μέσα σε βαρέλι κατά την διάρκεια εργασιών αποψίλωσης στον Πλατανιανό ποταμό στο Ρέθυμνο της Κρήτης, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι πρόκειται για πρωτοφανές περιστατικό σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο κ. Παπαδομανωλάκης μιλώντας στο ΚΡΗΤΗ TV είπε πως: «Σίγουρα δεν πρόκειται για φυσικό θάνατο ή ατύχημα. Οπότε περιμένουμε τι απομένει να είναι, ή ανθρωποκτονία ή αυτοκτονία που σαν “σενάριο” ενισχύεται τις τελευταίες ημέρες. Και αν πρόκειται για ανθρωποκτονία θα είναι σπάνιο, αλλά και κυρίως ως αυτοχειρία. Ψάχνουμε να βρούμε, αλλά και στη βιβλιογραφία την παγκόσμια πολύ λίγα περιστατικά τέτοιου είδους πρέπει να υπάρχουν. Υπάρχουν παρεμφερή περιστατικά, που οφείλονται σε δηλητηρίαση με εισπνοή αερίων, όμως με τέτοιο μηχανισμό, σε ένα βαρέλι, να κλειστεί, σίγουρα είναι σπάνιο. Αυτό που μας ενδιαφέρει τοξικολογικά είναι εάν έχει δοθεί προθανάτια κάποια άλλη ουσία η οποία θα τον έκανε να είναι ανίκανος να αντιδράσει. Τα αέρια δε νομίζω ότι θα ανιχνευτούν εύκολα. Απομένει βέβαια η ταυτοποίηση, όπου συναντούμε δυσκολίες. Αναγκαστικά θα περιμένουμε την εξέταση του γενετικού υλικού (DNA). Αρχικά υπήρχε η ελπίδα ότι θα είχε κάνει κάποιες οδοντιατρικές εργασίες σε κάποιους οδοντιάτρους, αλλά τελικά

Ο μηχανισμός που βρέθηκε μέσα στο βαρέλι επέφερε τον ασφυκτικό θάνατο

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι σε κάθε περίπτωση ο μηχανισμός που βρέθηκε μέσα στο βαρέλι επέφερε τον ασφυκτικό θάνατο «είτε λόγω έλλειψης οξυγόνου, όπως είναι επόμενο μέσα σε έναν κλειστό χώρο, πόσω μάλλον σε συνδυασμό (αν τελικά τα γκαζάκια βρεθούν ότι είναι άδεια) με την εισπνοή αερίων βουτανίου που περιέχεται σε αυτά τα γκαζάκια, τα οποία προκαλούν αρχικά και μια ευφορία, αλλά στη συνέχεια μπορεί αυτά τα ίδια τα αέρια να προκαλέσουν διαταραχές του καρδιακού ρυθμού, ακόμη και αναπνευστική ανεπάρκεια και εγκεφαλοπάθεια».

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά το σενάριο της αυτοκτονίας είναι πλέον το επικρατέστερο. Ο κ. Παπαδομανωλάκης ανέφερε για αυτό ότι «εάν είναι αυτοχειρία, θα μπορούσε να έχει γίνει εκεί, εκτός αν υποβοηθήθηκε. Γιατί μην ξεχνάμε (σας λέω όλα τα ενδεχόμενα) ότι στην ιατροδικαστική σκέψη υπάρχει το σενάριο της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας».

https://www.youtube.com/watch?v=NcMd0QAyqC4
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA