Μενού
  • Α-
  • Α+

Ανεξέλεγκτη είναι η φωτιά στη Βαρυμπόμπη που μαίνεται στην περιοχή από το μεσημέρι της Τρίτης. Αυτή τη στιγμή οι φλόγες βρίσκονται στην πλατεία της Βαρυμπόμπης με σπίτια να έχουν πάρει φωτιά. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ υπάρχουν δύο εγκλωβισμένοι ηλικιωμένοι!

Λίγο νωρίτερα, ο αριθμός έκτακτης ανάγκης «112» έστειλε επείγον μήνυμα με το οποίο ζητούσε από τους κατοίκους της Βαρυμπόμπης και του οικισμού Αδάμες να εκκενώσουν την περιοχή. Συγκεκριμένα, στο μήνυμα αναφέρεται: «Αν βρίσκεστε στην Βαρυμπόμπη ή Αδάμες, εκκενώστε τώρα προς Θρακομακεδόνες για λόγους ασφαλείας. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Μάλιστα, ο δήμαρχος Αχαρνών, Σπυρίδων Βρεττός, μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΪ, ζητούσε να έρθει άμεσα βοήθεια στη Βαρυμπόμπη καθώς οι φλόγες είχαν περάσει στην απέναντι πλευρά του κεντρικού δρόμου και απειλούνταν σπίτια. Η φωτιά αυτή τη στιγμή είναι ανεξέλεγκτη. Μιλώντας στον «αέρα» του ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος μετέφερε μια δραματική εικόνα από το σημείο, λέγοντας πως η φωτιά έχει φτάσει στην πλατεία της Βαρυμπόμπης, με τις φλόγες να απειλούν σπίτια και τους κατοίκους να απομακρύνονται από τα σπίτια τους.

Στο σημείο έχει σπεύσει και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης που ζήτησε να γίνουν εναέριες ρίψεις σε συγκεκριμένα σημεία με στόχο να προστατευτούν εργοστασιακές εγκαταστάσεις. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη με τον χρόνο για να κατασβήσουν τις φλόγες, ενώ εκκενώνεται προληπτικά ο οικισμός Αδαμές καθώς ο καπνός στο σημείο είναι πολύ πυκνός. «Η φωτιά στη Βαρυμπόμπη είναι ανεξέλεγκτη και έχουν κινητοποιηθεί πολλές δυνάμεις», δήλωσε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής Βασίλης Κόκκαλης.

Παράλληλα, στο σημείο έχουν παραταχθεί ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής για να αποτρέψουν την επέκταση της φωτιάς. Στο σημείο επιχειρούν 350 πυροσβέστες, 70 οχήματα, 5 ελικόπτερα και 5 αεροπλάνα.

https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1422555139865468932?ref_src=twsrc^tfw
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA