Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Πολύτιμα αντικείμενα μεταφέρονται από τα πρώην βασιλικά κτήματα στο Τατόι

Αργά το βράδυ της Τρίτης έγινε γνωστό ότι στο Τατόι πηγαίνει η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, στο πλαίσιο της μεγάλης επιχείρησης μεταφοράς πολύτιμων αντικειμένων από τα πρώην βασιλικά κτήματα λόγω της φωτιάς στη Βαρυμπόμπη

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη (πηγή: Eurokinissi)
Φωτιά στη Βαρυμπόμπη (πηγή: Eurokinissi)

Σε προληπτική μεταφορά κάποιων από τα χιλιάδες πολύτιμα αντικείμενα που βρίσκονται εντός του πρώην βασιλικού Κτήματος Τατοΐου προχωρά η Πολιτική Προστασία σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Η πρωτοβουλία αυτή ελήφθη καθώς ένα από τα μέτωπα της μεγάλης φωτιάς στη Βαρυμπόμπη βρίσκεται πολύ κοντά στα ιστορικά όρια του κτήματος και μία πιθανή αλλαγή της φοράς των ανέμων, κατά την διάρκεια της νύχτας, θα μπορούσε να απειλήσει την Ανακτορική Ενότητα όπου βρίσκονται όλα τα κτίρια αλλά και ότι φιλοξενείται μέσα σε αυτά.

Συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή βρίσκονται και φυλάσσονται σε ειδικούς χώρους του κτήματος περίπου 100.000 κινητά αντικείμενα μεταξύ των οποίων συλλεκτικά αυτοκίνητα, βασιλικές άμαξες, πανάκριβα έργα τέχνης, έπιπλα - αντίκες και πολλά ακόμη πολύτιμα είδη. Μια εσπευσμένη επιχείρηση μεταφοράς τους δεν αποτελεί εύκολη υπόθεση καθώς πρέπει αρχικά να γίνει η επιλογή με βάση την αξία τους κι έπειτα να μεταφερθούν, με πολύ προσοχή, προκειμένου να μην υποστούν ζημιές.

Παράλληλα, επί ποδός βρίσκεται και το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με την υπουργό Λίνα Μενδώνη να έχει επιστρέψει εσπευσμένα από την περιοδεία της στις Κυκλάδες και να βρίσκεται στο κέντρο επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας ενώ και οι αρμόδιες υπηρεσίες που περιφρουρούν τα κινητά μνημεία βρίσκονται σε επιφυλακή.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Φωτιά #Βαρυμπόμπη #Υπουργείο Πολιτισμού #Λίνα Μενδώνη #Τατόι