Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Καιρός: Συνεχίζεται ο καύσωνας με νέα 45άρια - Πρόβλεψη του meteo για τις «κόκκινες» περιοχές

Ο καύσωνας συνεχίζεται στη χώρα μας - Ποιες είναι οι «κόκκινες» περιοχές, σύμφωνα με τη νέα πρόγνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr - Σε ποιες περιοχές είναι επικίνδυνο να ξεσπάσουν φωτιές

Καύσωνας σε όλη τη χώρα (πηγή: Eurokinissi)
Καύσωνας σε όλη τη χώρα (πηγή: Eurokinissi)

Καιρός: Καύσωνας ιστορικών διαστάσεων επελαύνει στην Ελλάδα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων να επιβεβαιώνονται. Σύμφωνα με νέα ενημέρωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ meteo.gr, για την Τετάρτη 4 Αυγούστου, αναμένονται μέγιστες θερμοκρασίες της τάξης των 43-45 βαθμών Κελσίου ενώ πολύ υψηλός διατηρείται και ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης φωτιάς, τουλάχιστον για σήμερα και αύριο, Πέμπτη, 5 Αυγούστου.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνονται οι μέγιστες θερμοκρασίες για την Τετάρτη, 5 Αυγούστου, με την πιο λευκή απόχρωση να αντιστοιχεί σε θερμοκρασίες μεγαλύτερες των 42 βαθμών Κελσίου:

Image
(πηγή: Meteo.gr)

Καύσωνας: Κορυφώνεται η ζέστη και η επικινδυνότητα για φωτιές

Επίσης, ιδιαίτερα δυσμενείς πυρο-μετεωρολογικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν στη χώρα μας καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Έτσι η κορύφωση του κύματος καύσωνα αναμένεται να συνοδευτεί από κορύφωση της επικινδυνότητας για εκδήλωση και εξάπλωση δασικών πυρκαγιών. Με βάση τον καναδικό πυρομετεωρολογικό δείκτη που υπολογίζει επιχειρησιακά το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr, πολύ υψηλή επικινδυνότητα αναμένεται σήμερα, Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021, σε Αττική, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Εύβοια, Πελοπόννησο, Κρήτη, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Λευκάδα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Ήπειρο, Δυτική Στερεά, Θεσσαλία, και κατά τόπους σε Μακεδονία και Θράκη:

Image
(πηγή: Meteo.gr)

Οι «κόκκινες» ζώνες την Πέμπτη

Η αυριανή ημέρα, Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021, αναμένεται εξίσου επικίνδυνη, καθώς πολύ υψηλή επικινδυνότητα αναμένεται στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας μας, και ειδικότερα σε: Αττική, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Εύβοια, Πελοπόννησο, Κρήτη, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Λευκάδα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Ήπειρο, Δυτική Στερεά, Θεσσαλία, Μακεδονία, και κατά τόπους σε Θράκη.

Επισημαίνεται ότι οι παρατεταμένες συνθήκες καύσωνα που επικρατούν στη χώρα μας έχουν αυξήσει την ευφλεκτότητα της νεκρής καύσιμης ύλης σε ακραία υψηλά επίπεδα στο σύνολο σχεδόν της επικράτειας, καθιστώντας εξαιρετικά επικίνδυνη οποιαδήποτε χρήση φωτιάς. Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr απευθύνει έκκληση για αποφυγή οποιασδήποτε χρήσης φωτιάς σήμερα και τις επόμενες λίγες ημέρες, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο έναρξης πυρκαγιάς.

Image
(πηγή: Meteo.gr)

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Καιρός #Καύσωνας #Φωτιά