Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέα φωτιά ξέσπασε στη Ρόδο, στις παρυφές της πόληςΣύμφωνα με το rodiaki.gr η φωτιά εκδηλώθηκε κοντά στον παλιό σκουπιδότοπο, στην περιοχή Ασγούρου και στο σημείο έχει σπεύσει ισχυρή πυροσβεστική δύναμη για τον περιορισμό και την κατάσβεσή της. Παράλληλα έχουν απογειωθεί δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα για να συνδράμουν στην άμεση κατάσβεση της φωτιάς, αφού συν τοις άλλοις στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. 

Όλες οι υπηρεσίες παραμένουν σε επιφυλακή, δεδομένου ότι ως γνωστόν η Ρόδος έχει χαρακτηριστεί και σήμερα ως περιοχή υψηλού κινδύνου για νέα πυρκαγιά.Υπενθυμίζεται ότι την 1η Αυγούστου είχε ξεσπάσει φωτιά στην περιοχή Παντάνασσα της Ρόδου, πήρε διαστάσεις και κατευθύνθηκε προς την κοιλάδα των Πεταλούδων. Λόγω των καταστροφών, κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας οι δημοτικές ενότητες Πεταλούδων και Καλλιθέας του δήμου Ρόδου της περιφερειακής ενότητας Ρόδου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τη φωτιά της 1ης Αυγούστου. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA