Μενού
  • Α-
  • Α+

Ανεξέλεγκτη είναι η κατάσταση που επικρατεί στην Ηλεία με τη φωτιά να καίει τα πάντα στο πέρασμά της. Σύμφωνα με το ilialive.gr, υπάρχουν πληροφορίες για δύο εγκλωβισμένους σε στάβλο στην περιοχή του Πελοπίου. Πρόκειται για δύο κατοίκους: Εναν πατέρα ΑμΕΑ μαζί με τον γιο του. Υπάρχουν πληροφορίες για σπίτια που έχουν ήδη καεί στο Πελόπιο, στο Πουρνάρι και στον Πλάτανο. Την ίδια ώρα, το 112 έστειλε νέο μήνυμα για εκκένωση 7 χωριών στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, όπου μαίνεται μεγάλη φωτιά. Πρόκειται για το Πελόπιο, τον Πλάτανο, τον Κοσκινά, τον Μάγειρα, τον Κλαδέο, την Καυκωνία και το Χελιδόνι. Oι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην Αρχαία Ολυμπία έχει προταθεί προληπτική εκκένωση.

Επίσης να σημειωθεί ότι στην Ηλεία επιχειρεί και το ρωσικό αεροσκάφος Beriev 200, καθώς επισκευάστηκε άμεσα τελικά, μετά το πρόβλημα που αντιμετώπισε με τον κινητήρα του.

«Αν βρίσκεστε στο Πελόπιο, Πλάτανο, Κοσκινά, Μάγειρα και Κλαδέο, εκκενώστε τώρα προς Πύργο από Εθνική Οδό Τρίπολης-Ολυμπίας. Αν βρίσκεστε, στην Καυκωνιά ή Χελιδόνι, εκκενώστε τώρα προς Λάλα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο μήνυμα που εστάλη από το 112. Οι κάτοικοι εγκαταταλείπουν τα σπίτια τους, καθώς πλέον η φωτιά είναι σε απόσταση αναπνοής από τα χωριά Πουρνάρι, Πλάτανο και Πελόπιο.

Οι κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, καθώς πλέον η φωτιά καίει τα πάντα. Την ίδια ώρα, πληροφορίες του patrisnews αναφέρουν ότι η φωτιά καεί σπίτια στον οικισμό Πελόπιο ενώ υπάρχουν εγκλωβισμένοι κάτοικοι στην Καυκάνια και στο Πελοπίο και γίνεται προσπάθεια απεγκλωβισμού τους από τις πυροσβεστικές δυνάμεις. 

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. και Πυροσβεστική, στην Αρχαία Ολυμπία εκδηλώθηκαν επτά εστίες φωτιάς μέσα σε δύο ώρες, σε έναν άξονα μεταξύ των χωριών Καυκανιά, Πουρνάρι και Μιράκα. Οι Αρχές έχουν «έντονη υποψία έως πεποίθηση» για εμπρησμούς όπως αναφέρουν. Στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν 95 πυροσβέστες, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 31 οχήματα, 2 Ε/Π και 4 Α/Φ. Συνδρομή από υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA