Μενού
  • Α-
  • Α+

Σεισμική δόνηση 4,0 Ρίχτερ κατέγραψαν οι σεισμογράφοι του γεωδυναμικού ινστιτούτου Αθηνών κοντά στον Πύργο. Η Ηλεία που δοκιμάζεται από τις καταστροφικές πυρκαγιές καλείται να αντιμετωπίσει άλλη μια δυσκολία, καθώς ο Εγκέλαδος την επισκέφθηκε «χτυπώντας» με 4,0 Ρίχτερ. Ο σεισμός έγινε αισθητός, περίπου στις 11:50 σήμερα το πρωί, στον Πύργο και σε άλλες περιοχές της Ηλείας. Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε εννέα χιλιόμετρα ανατολικά, νοτιοανατολικά του Πύργου, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε στα 26 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν 10 χιλιόμετρα ανατολικά του Πύργου.

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη του σεισμού. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA