Μενού
  • Α-
  • Α+

Η ενδοοικογενειακή βία παραμένει μια ύπουλη, αόρατη επιδημία και παρόλο που βρίσκεται παντού, υποτιμάται κυρίως από τους μάρτυρες. Αυτό ισχύει παρά τα σημάδια κακοποίησης που παρατηρούνται από άτομα εντός του επαγγελματικού ή κοινωνικού κύκλου του θύματος, επειδή θεωρούν ότι οι οικογενειακές συγκρούσεις είναι «ιδιωτική» υπόθεση ή αλλιώς πιστεύουν ότι δεν είναι δική τους δουλειά.

Ειδικά σε γειτονιές όπου οι κάτοικοι ζουν σε κοντινή απόσταση, η ενδοοικογενειακή βία ακούγεται και συχνά είναι αδιαμφισβήτητη. Οι μάρτυρες μπορούν να ακούσουν δυνατές φωνές, κραυγές ή άλλα σημάδια βίας. Αλλά δεν αναφέρουν κάτι. Τι εξηγεί την απροθυμία να συμμετέχουν;

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που κάνουν τους φίλους και τους γείτονες απρόθυμους να αναφέρουν ένα περιστατικό βίας. Πολλοί μάρτυρες θεωρούν την αβεβαιότητα ως έναν από τους λόγους που αποφάσισαν να μην εμπλακούν. Πέρα του ότι πιστεύουν ότι αυτό που συμβαίνει πίσω από κλειστές πόρτες δεν είναι δική τους υπόθεση, θέλουν να βεβαιωθούν ότι δεν θα αναφέρουν ένα περιστατικό που τελικά δεν συνέβη.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA