Μενού
  • Α-
  • Α+

Την ώρα που η φωτιά στην Ηλεία κατακαίει, την ώρα που υπάρχουν εγκλωβισμένοι άνθρωποι που παρακαλούν να σωθούν από τη μανία της πύρινης λαίλαπας, που καταστρέφει ό,τι υπάρχει στο διάβα της, εντοπίστηκε ύποπτος για εμπρησμό στην Ηλεία, όπως καταγγέλλει στο OPEN TV ο δήμαρχος Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος. Σύμφωνα με τις καταγγελίες του δημάρχου, ο ύποπτος κινείτο με μηχανάκι κοντά στα καμένα και αμέσως έπιαναν φωτιές

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, ο άνθρωπος αυτός έχει εντοπιστεί από τις κάμερες και η Αστυνομία είναι σε συναγερμό για να τον βρει και να τον συλλάβει. Οπως ανέφερε ο δήμαρχος, «είναι πολύ περίεργο να κινείται κάποιος με μηχανάκι και αμέσως να πιάνει φωτιά».

Φωτιά στην Ηλεία: Τουλάχιστον 100 εγκλωβισμένοι 

Στο μεταξύ, κάτοικοι παραμένουν εγκλωβισμένοι στο χωριό Κλάδεος από τη μεγάλη φωτιά που μαίνεται στην Ηλεία. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για 100 με 150 άτομα, ανάμεσα στους οποίους είναι ηλικιωμένοι και παιδιά. Έκκληση για βοήθεια απηύθυνε μέσω του OPEN γυναίκα που έχει συγγενείς στο χωριό και υποστήριξε ότι οι φλόγες βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση. 

Η κυρία Κανέλλα Φωτοπούλου υποστήριξε στο OPEN πως «εκτός από τη μητέρα μου όλο το χωριό είναι εγκλωβισμένο. Το χωριό έχει δύο εισόδους, μία προς Λάλα που καίγεται και μία προς Αρχαία Ολυμπία που καίγεται. Είχε δοθεί εντολή από εχθές να εκκενωθεί αλλά δεν έχει εκκενωθεί. Υπάρχουν μαμάδες με παιδιά, ηλικιωμένοι. Η μαμά μου είναι πρόεδρος στο χωριό, προσπαθεί να βρει τρόπο να διώξει κόσμο αλλά δεν έχει βρει. Πήρε τηλέφωνο την Πυροσβεστική και την αστυνομία, της είπαν κάνουν ότι μπορούν. Το χωριό μου δεν είναι μεγάλο, 100 με 150 άτομα, δεν έφυγε σχεδόν κανείς. Το βουνό μας λέγεται Μαραθιά που καίγεται και παει στο χωριό. Με πήρε η μαμά μου και μου λέει πάρε τηλέφωνο κάποιον, πήρα το 112, πήρα εσάς. Δεν μπορούν να φύγουν ούτε προς Λαλά ούτε προς Ολυμπία. Από εχθές δίνουν μάχη με τη φωτιά με κλαδιά, είναι όλοι κουρασμένοι. Βοηθήστε κάντε κάτι!». 

Από τις φωτιές τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα. Πρόκειται για δύο πολίτες που βοηθούσαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς και δύο πυροσβέστες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας. 

Πολύ δύσκολη η κατάσταση στο Χελιδόνι 

Πολύ δύσκολη η κατάσταση έξω από το χωριό Χελιδόνι, το οποίο απειλείται από τη μεγάλη φωτιά, η οποία κατακαίει την Ηλεία από την Τετάρτη. Το χωριό έχει εκκενωθεί, ενώ η Πυροσβεστική έχει κόψει το δρόμο με το διπλανό χωριό και δίνει μάχη. Νωρίτερα, υπήρχε μεγάλο μέτωπο στην περιοχή της Βύλιζας και είχε ζητηθεί η εκκένωση του χωριού, με τους περισσότερους κατοίκους να έχουν σπεύσει στην περιοχή της Λιναριάς. Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.gr στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας  έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα αρκετοί οικισμοί που πολιορκεί το πύρινο μέτωπο και υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA