ΚΟΙΝΩΝΙΑ
05/08/2021 20:11

Φωτιά στην Αττική: Γιατί δεν πέταξε το ρωσικό Beriev - 200 για τις πυρκαγιές

Γιατί το ρωσικό Beriev δεν πήρε μέρος στην κατάσβεση της φωτιάς που μαίνεται ανεξέλεγκτη στη Βόρεια Αττική

Φωτιά στην Αττική: Γιατί δεν πέταξε το ρωσικό Beriev - 200 για τις πυρκαγιές
Το ρωσικό Beriev - 200 (πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Εκτός μάχης για την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς που καίει στη Βόρεια Αττική βρέθηκε την Πέμπτη το ρωσικό Beriev - 200, το οποίο συνέδραμε τις προηγούμενες μέρες για την κατάσβεση των άλλων πύρινων μετώπων στη χώρα. Σύμφωνα με τη Μίνα Καραμήτρου και το OPEN TV, το ρωσικό Beriev δεν κατάφερε να πετάξει και παρέμεινε καθηλωμένο λόγω συντήρησης, η οποία είναι απαραίτητη για να συνδράμει ξανά στην κατάσβεση της φωτιάς.

Διαβάστε ακόμη: Φωτιές στην Ελλάδα: Live λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις από τα πύρινα μέτωπα

Ο λόγος της απουσίας του ρωσικού γίγαντα ήταν πως το αεροσκάφος συμπλήρωσε τις ώρες ασφαλείας και βρίσκεται στο έδαφος για συντήρηση μέχρι αύριο. Επίσης, δεν έχουν φτάσει ακόμη τα δύο σουηδικά αεροσκάφη καθώς έχουν καθηλωθεί στην Πολωνία λόγω κακοκαιρίας.

Πώς λειτουργεί το ρωσικό Beriev - 200

  • Το αεροπλάνο κατεβαίνει προς την επιφάνεια του νερού με τη μικρότερη δυνατή ταχύτητα. Στη συνέχεια ο πιλότος ανοίγει τους μηχανισμούς υδροληψίας ενώ το αεροπλάνο γλιστράει πάνω στην επιφάνεια του νερού με ταχύτητα 150-190 χλμ./ώρα.
  • Το νερό μεταφέρεται σε δεξαμενές μέσω μηχανισμών, που έχουν τη δυνατότητα να αντλούν περίπου ένα τόνο ανά δευτερόλεπτο.
  • Όταν οι δεξαμενές γεμίζουν, το νερό αρχίζει να πέφτει μέσα από μία ειδική βαλβίδα. Ο πιλότος βλέπει τη ροή του νερού, κλείνει τους μηχανισμούς υδροληψίας και αποθαλασσώνεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΦΩΤΙΑ BERIEV

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ