Μενού
  • Α-
  • Α+

Δραματικές στιγμές στην Εύβοια όπου το μέτωπο της φωτιάς πλησιάζει απειλητικά το χωριό Κήρινθος. Σύμφωνα με την ΕΡΤ υπάρχουν και ζώα που δεν έχουν απομακρυνθεί ακόμα από την περιοχή, ενώ οι φλόγες πλησιάζουν. Ο δήμαρχος Μαντουδίου Γιώργος Τσαπουρνιώτης ανέφερε ότι «μετά την ολοσχερή καταστροφή των Δημοτικών Ενοτήτων Ελυμνίων και Νηλέως, ήρθε η σειρά της ΔΕ Κηρέως. Αυτή τη στιγμή η φωτιά έχει διεισδύσει μέσα στην Κήρινθο και στη Στροφυλιά καίγοντας τα πρώτα σπίτια. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και κατόπιν εισήγησης της πυροσβεστικής υπηρεσίας, προχωράμε άμεσα σε εκκένωση όλων των κοινοτήτων και οικισμών της ΔΕ Κηρέως, εκτός από το Πήλι και τη Βλαχιά, συν τους οικισμούς Κεχριών, Δάφνης και Μουρτιά της ΔΕ Ελυμνίωνhttps://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fbaklavas%2Fvideos%2F347308076929276%2F&width=500&show_text=false&height=888&appId

Διαβάστε ακόμη: Φωτιές στην Ελλάδα: Live λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις από τα πύρινα μέτωπα

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fbaklavas%2Fvideos%2F544243207013604%2F&width=500&show_text=false&height=888&appId

Δραματική έκκληση: Θέλουμε καράβια

Δραματική έκκληση έκανε μέσω του evima.gr ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας κ. Γιώργος Σταμούλος για βοήθεια στο Κυμάσι, στο λιμάνι του Μαντουδίου, καθώς αυτή την στιγμή έχει 5000 κόσμο και εκκενώνεται η περιοχή.«Δεν ξέρουμε πού να τους πάμε, κάνω έκκληση για βοήθεια να μεταφερθεί ο κόσμος. Έχει καεί όλος ο δήμος, έχουν κλείσει από την περιφέρεια κάποια ξενοδοχεία στην Αιδηψό αλλά ποιον να πρωτοπάμε».Επιπλέον ο κάνει έκκληση να βρεθούν για τροχόσπιτα, ρούχα και ζωοτροφές.

«Υπάρχουν οικογένειες με παιδιά, άστεγοι», είπε σε δραματικούς τόνους. «Αυτή τη στιγμή εκκενώνουμε το Μαντούδι και το Σπαθάρι, και δεν ξέρουμε που θα πάμε τον κόσμο. Περιμένουμε το λιμεναρχείο όπου έχουμε άψογη συνεργασία, να μας πει πότε θα έρθουν καράβια για να βάλουμε τον κόσμο», τόνισε στο evima.gr. Ωστόσο όπως εκτίμησε ο αντιδήμαρχος το μέτωπο του Μαντουδίου είναι πολύ μεγάλο και αναμένεται να σταματήσει στα καμένα στα Ψαχνά.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA