Μενού
  • Α-
  • Α+

Νύχτα κόλασης στην Βαρυμπόμπη και στους Θρακομακεδόνες, καθώς οι φλόγες έχουν μπει στον οικιστικό ιστό. Στη Βαρυμπόμπη η φωτιά έχει ζώσει ξανά την πλατεία και κατακαίει όσα σπίτια γλίτωσαν από το προηγούμενο πέρασμα της πύρινης λαίλαπας, ενώ στους Θρακομακεδόνες έχει φτάσει στις παρυφές του οικισμού και οι φλόγες φτάνουν στα πρώτα σπίτια. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αχαρνών Σπύρο Βρεττό που βρίσκεται στην βορειοανατολική πλευρά των Θρακομακεδόνων έχουν ενισχυθεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις και είναι σε επιφυλακή για να ανακόψουν τη φωτιά που κατεβαίνει από το βουνό με απειλητικές διαθέσεις.

Την ίδια ώρα, αναφερόμενος σε ενημέρωση από πολίτες της περιοχής ότι η φωτιά έχει μπει ήδη στον οικισμό από τις οδούς Φλωρίνης, Ναούσης, Ημαθίας, Καστοριάς κα που είναι οι πρώτοι δρόμοι πάνω από το βουνό, είπε ότι όντως κατεβαίνει πλέον από εκεί η φωτιά. Στις οδού Στρωμνίτσης και Δημητρίου Πολιορκητού κάηκαν αυλές σπιτιών, ενώ η πύρινη λαίλαπα πέρασε κυριολεκτικά πάνω από τα σπίτια στην οδό Γρεβενών κι έφυγε ξανά προς το βουνό. Οι Θρακομακεδόνες καίγονται, ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει φωτιά κάποιο σπίτι.

«Οι πολίτες πρέπει να φύγουν από Βαρυμπόμπη και Θρακομακεδόνες, όπου έχει διαταχθεί εκκένωση» είπε μιλώντας στο Mega ο Αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής. Επιβεβαίωσε δε πως υπάρχουν πολίτες που δεν έχουν ανταποκριθεί στις ειδοποιήσεις για εκκένωση, αναφερόμενος στους Θρακομακεδόνες και στη Βαρυμπόμπη.

Επίσης, γνωστοποίησε ότι ζήτησε να ενεργοποιηθεί εκ νέου το 112 για τους Θρακομακεδόνες και τη Βαρυμπόμπη και προσέθεσε πως η Πυροσβεστική στο μέτρο του δυνατού θα στείλει κι άλλα οχήματα σε αυτές τις δύο περιοχές.

Σύμφωνα με άλλες καταγγελίες κατοίκων της περιοχής, η φωτιά έχει φτάσει από τα ανατολικά της Βαρυμπόμπης και τα δυτικά των Θρακομακεδόνων στο Ολυμπιακό Χωριό, που ουσιαστικά βρίσκεται ανάμεσα στις δύο περιοχές, ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα.

Δύσκολη η κατάσταση στη Μαλακάσα

Από την άλλη, το τεράστιο μέτωπο με κατεύθυνση τη Μαλακάσα πέρασε αργά τη νύχτα την Εθνική Οδό, στον κόμβο Μαρκοπούλου, με πορεία προς τον Ωρωπό μέσα από την πυκνή πευκόφυτη έκταση της περιοχής. Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις. Με εισήγηση της Πυροσβεστικής, ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θαν. Αυγερινός εξέδωσε εντολή εκκένωσης των οικισμών Μαρκόπουλο Ωρωπού, Μήλεσι, Μπάφι, Μαυροσουβάλα και Λεβίσι.

«Πρόκειται για πολύ δύσκολη νύχτα.

Επιχειρούμε με όλες μας τις δυνάμεις και προσπαθούμε το καλύτερο. Στο μέτρο του δυνατού συνδράμοντας την Πυροσβεστική όπου κι όταν μας ζητηθεί» επισημαίνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο ίδιος. Ειδικότερα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες να ανακόψουν την πορεία της, χωρίς ιδιαίτερη ευκολία λόγω του δύσβατου της περιοχής. Η φωτιά καίει σε χαράδρα πλησίον της Εθνικής Οδού με αργή πορεία λόγω της άπνοιας, με τον δήμαρχο Ωρωπού Γιώργο Γιασημάκη να ζητάει ενίσχυση των δυνάμεων πυρόσβεσης για να ανακοπεί η πορεία της πριν ξεφύγει προς τον Ωρωπό.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA