Μενού
  • Α-
  • Α+

Έναν ύποπτο μηχανισμό εντόπισαν την Κυριακή, 8 Αυγούστου στους Θρακομακεδόνες, τα μέλη της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων (Ο.ΔΙ.Κ), όπως μπορείτε να δείτε στη φωτογραφία που εξασφάλισε το Reader. Τα μέλη της ομάδας βοηθούσαν το έργο της Πυροσβεστικής και έπειτα από υποδείξεις πήγαιναν και έσβηναν μικροεστίες φωτιάς, προκειμένου να μην υπάρξει αναζωπύρωση. Η θέση που εντοπίστηκε ο μηχανισμός ήταν κοντά σε κατοικημένη περιοχή και συγκεκριμένα κοντά στην οδό Σιατίστης.

Κατά τη διάρκεια του έργου τους και όταν ήταν μέσα σε ένα ρέμα, εντόπισαν κατσαρόλες δίπλα σε γκαζάκια και κουτιά μπογιάς. Το μέλος του Δ.Σ. της Ο.ΔΙ.Κ, Μανώλης Τσιρτσιρίδης μιλώντας στο Reader, αναφέρει ότι «εκεί που σβήναμε τα "καντηλάκια" της φωτιάς μετά την υπόδειξη της Πυροσβεστικής, μέσα σε ένα ρέμα στους Θρακομακεδόνες εντοπίσαμε κατσαρόλες, κουτιά από μπογιά και ένα γκαζάκι. Επειδή όλα αυτά ήταν σε ένα χώρο που δεν έπρεπε να βρίσκονται, τα βγάλαμε μια φωτογραφία και στη συνέχεια ειδοποιήσαμε την Αστυνομία. Οι αστυνομικοί μας ζήτησαν να τους υποδείξουμε το σημείο και μόλις επιστρέψαμε πίσω περισυνέλεξαν τα ευρήματα και τα έστειλαν στα κεντρικά».

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Τσιρτσιρίδης, ο μηχανισμός φαίνεται να ήταν γνώριμος στους αστυνομικούς που τον εξέτασαν. «Όπως μας είπαν, η μπογιά τοποθετείται μέσα στην κατσαρόλα και μόλις γίνει ανάφλεξη, σκάει το γκαζάκι, και φωτιές εκτοξεύονται παντού» ανέφερε το μέλος Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA