Μενού
  • Α-
  • Α+

Με αφορμή τις μεγάλες φωτιές που έχουν κατακάψει μεγάλο μέρος της χώρας την τελευταία εβδομάδα, ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης, ανέφερε πως η επιβάρυνση της ατμόσφαιρας από τα καμένα είναι αρκετά σημαντική και θα χρειαστεί αρκετός καιρός μέχρι να καθαρίσει.

Ο κ. Θωμαΐδης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ το πρωί της Τετάρτης (11/8) ανέφερε πως το μέγεθος της καταστροφής είναι τέτοιο που απελευθερώθηκε τεράστια ποσότητα μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρα από τα καμένα: «Τα σωματίδια θα παραμείνουν στην ατμόσφαιρα. Ακόμα κι αν το τοπίο καθαρίσει για λίγο, εξαιτίας των ανέμων μπορεί να επαναφέρονται».

Σχετικά με τις πληγείσες περιοχές σημείωσε πως πρέπει γίνουν άμεσες και μακροπρόθεσμες ενέργειες ώστε να αντιμετωπιστεί η καταστροφή: «Πρέπει σύντομα να απομακρυνθούν όλα τα καμένα υλικά. Να παρακολουθείται το έδαφος, το νερό ακόμα και σε επόμενη φάση τα τρόφιμα ζωϊκής προέλευσης».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA