Μενού
  • Α-
  • Α+

Στη διάσωση αρκετών πολιτών στη μεγάλη φωτιά στην Εύβοια προχώρησε ο ιδιοκτήτης ταβέρνας στην Αγία Αννα, Χρήστος Λέκκας. Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Χρήστος Λέκκας περιέγραψε όσα συνέβησαν. «Οι μόνοι που ήταν σε εγρήγορση και είχαν καταλάβει το τι επρόκειτο να ακολουθήσει ήταν το λιμεναρχείο Μαντουδίου με προϊστάμενο τον Ζυγογιάννη Κώστα. Μας είχε πάρει από νωρίς τηλέφωνο, εμάς και δυο καΐκια να είμαστε σε ετοιμότητα» είπε. Ο κ. Λέκκας κατήγγειλε την απουσία της Πυροσβεστικής.

«Είχαμε μία κακή τύχη γιατί η φωτιά έπιασε μαζί με τη Βαρυμπόμπη, με αποτέλεσμα να κινηθούν τα πυροσβεστικά μέσα προς τη Βαρυμπόμπη παρά προς εμάς. Είχαμε ένα καλό ότι δεν είχε αέρα, και με τρεις ημέρες άπνοια και με 47 βαθμούς δεν περπατούσε η φωτιά και λέγαμε “άντε ρε παιδιά, κουράγιο θα σβήσει”. Η Πυροσβεστική δεν φάνηκε καν, ούτε ένας κόκκινος φάρος» λέει.

«Έχω ταβέρνα στην Αγία Άννα. Είχα μια μεγάλη γεννήτρια και τροφοδότησα 3-4 οικήματα. Και στο μαγαζί, στο πάτωμα, στρωματσάδα. Μας παράτησαν τελείως. Έβγαλε αέρα και δεν μπορούσε το Λιμενικό να βγει στην άμμο, τους παίρναμε με τα καΐκια και τους πηγαίναμε μέσα» πρόσθεσε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA