Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Κατερίνα Ιωαννίδου είναι η εθελόντρια που βρέθηκε στη φωτιά της Βαρυμπόμπης και οι φωτογραφίες της έγιναν viral. Από τις πρώτες ημέρες που βρέθηκε στη Βαρυμπόμπη για να βοηθήσει στην κατάσβεση της φωτιάς, το μαύρο από τους καπνούς και τη στάχτη πρόσωπό της έκανε το γύρο του Διαδικτύου. Η Κατερίνα Ιωαννίδου απέφυγε να μιλήσει, όπως σημειώνει σε νεότερη ανάρτησή της, για οτιδήποτε αφορούσε στη συμμετοχή της στην προσπάθεια διάσωσης ζώων και πυρόσβεσης. Νωρίτερα, είχε ζητήσει να αποσύρει ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ το πρόσωπό της από την αφίσα που χρησιμοποίησε για κομματικούς λόγους.

Η Κατερίνα Ιωαννίδου τώρα, όπως αποκάλυψε και στη συνέντευξή της στο Reader άφησε πίσω της το μέτωπο της φωτιάς, καθώς - όπως εξηγεί - πρέπει να επιστρέψει στην κανονική της δουλειά. Η εθελοντής στις φωτιές εργάζεται σε ιδιωτική εταιρεία ασθενοφόρων. 

Το οδοιπορικό της Κατερίνας Ιωαννίδου

«Εφόσον λοιπόν πλέον έφυγα από εκεί λόγο εργασίας, ήρθε η ώρα να ανεβάσω και εγώ τις φωτογραφίες και τα βίντεο από τα πύρινα μέτωπα που βρεθήκαμε και επιχειρήσαμε», αναφέρει χαρακτηριστικά η Κατερίνα Ιωαννίδου στην ανάρτησή της, στην οποία περιγράφει τις ώρες που έζησε στο μέτωπο της φωτιάς. Η Κατερίνα Ιωαννίδου εξηγεί πως ξεκίνησε με μια ομάδα τεσσάρων ατόμων, προκειμένου να απεγκλωβίσουν και να διασώσουν σκύλους και κατοικίδια που κινδύνευαν από τη φωτιά. «Εκεί βρεθήκαμε με άλλους έξι εθελοντές, εκ των οποίων ο ένας ήταν ο οδηγός του φορτηγού που θα βάζαμε μέσα τα ζωάκια που θα βρίσκαμε ώστε να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο».

Η Κατερίνα Ιωαννίδου (πηγή: Facebook)

Η επικοινωνία και ο συντονισμός δεν ήταν απλή υπόθεση, με τη φωτιά να τους απειλεί. «Ο κόσμος καίγονταν και οι επικοινωνίες δεν ήταν πάντα εφικτές. Ευτυχώς, η Μαρία ήταν συνεχώς στη γραμμή, ώστε να μας διευκολύνει σε όλα τα θέματα».

Στο δρόμο για τις Αφίδνες η φωτιά περικύκλωσε την αποστολή. Η Κατερίνα και τέσσερα ακόμη άτομα, καθώς και δύο πυροσβέστες με ένα όχημα έμειναν στο σημείο και επιχείρησαν σε «μια αρκετά μεγάλη εστία δεξιά και αριστερά του δρόμου και μετά από ώρα καταφέραμε και τη σβήσαμε».

Η διάσωση ζώων σε όλη τη βόρεια Αττική

Οι εκκλήσεις για βοήθεια πολλές. Όπως στην Αγίας Τριάδος, στις Αφίδνες, όπου η ομάδα εθελοντών έλαβε έκκληση για απεγκλωβισμό δύο σκύλων. «Με τη βοήθεια της Αστυνομίας η ομάδα μας εκεί αντί για δύο σκυλιά διέσωσε 3 σκυλιά 2 άλογα και 20 κουνέλια», αναφέρει η Κατερίνα Ιωαννίδου. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA