Μενού
  • Α-
  • Α+

Μετά τον καύσωνα και τις υψηλές θερμοκρασίες, ήρθαν οι πρώτες βροχές λόγω της αλλαγής στον καιρό. Από το απόγευμα της Τετάρτης, βροχές και καταιγίδες πλήττουν την Αττική, τη Στερεά Ελλάδα και τη Μακεδονία. Νωρίτερα, την Τετάρτη ξέσπασε καταιγίδα μαζί με χαλάζι στην Καβάλα, με τους δρόμους να γίνονται ποτάμια απ' τη βροχή. Χαλάζι, όμως, έπεσε και στη Λαμία

Καιρός: Έρχονται καταιγίδες την Πέμπτη στην Εύβοια - Πού θα βρέξει τις επόμενες ώρες

Αλλαξε ο καιρός από νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης στη χώρα με τις θερμοκρασίες να υποχωρούν σταδιακά και καταιγίδες να πλήττουν την Εύβοια από το πρωί της Πέμπτης. Η απομάκρυνση των πολύ θερμών αερίων μαζών από την περιοχή θα συνοδευτεί από καταιγίδες αρχικά στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας μας το απόγευμα της Τετάρτης, 11 Αυγούστου (με τοπικές χαλαζοπτώσεις) και από το πρωί της Πέμπτης θα έχουμε βροχές και καταιγίδες στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο. 

Ο χάρτης δείχνει με γαλάζιο χρώμα τις περιοχές, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν καταιγίδες το πρωί της Πέμπτης, 12 Αυγούστου. Μάλιστα, στις πληγείσες περιοχές από τις καταστροφικές φωτιές των προηγούμενων ημερών στην Εύβοια, καθώς οι αργά κινούμενες καταιγίδες μπορεί να προκαλέσουν τοπικά προβλήματα. Και γι' αυτό χρειάζεται πολλή προσοχή. Ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί από το μεσημέρι της Πέμπτης. 

Δείτε πού βρέχει τώρα 

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Ισχυρές καταιγίδες από τις επόμενες ώρες 

Στην αλλαγή του καιρού από τις επόμενες ώρες αναφέρεται και  ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης. «Ισχυρές καταιγίδες αναμένεται να αναπτυχθούν τις αμέσως επόμενες ώρες στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας οι οποίες προς το βράδυ αλλά και μέσα στη νύχτα θα μετατοπιστούν στα ανατολικά ηπειρωτικά και το δυτικό βορειοδυτικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα αυτά θα βοηθήσουν σημαντικά στην κατάσβεση των πυρκαγιών στην Αρκαδία και την Εύβοια από την άλλη όμως πλευρά είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσουν προβλήματα στην κεντρική Μακεδονία, στην Χαλκιδική και γενικότερα σε περιοχές που βρέχονται από το δυτικό - βορειοδυτικό Αιγαίο». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA