Μενού
  • Α-
  • Α+

Για την επιτυχή διάσωση των 18 επιβαινόντων της θαλαμηγού που βυθίστηκε ανοιχτά της Μήλου, μίλησε στον ΣΚΑΪ ο Μιχάλης Μακρής, καπετάνιος του ταχύπλοου sea jet 2 που περισυνέλλεξε τους επιβαίνοντες. Οπως αποκάλυψε ο καπετάνιος, έφτασε στο σημείο του ναυαγίου όταν η ύψους 30 μέτρων θαλαμηγός ήταν ήδη ημιβυθισμένη. «Η πλώρη του ήταν γύρω στα δύο μέτρα έξω από το νερό. Το υπόλοιπο σκάφος ήταν κάτω από το νερό», σημείωσε.

Ο καπετάνιος δήλωσε πως όταν ενημερώθηκε για το συμβάν, έσπευσε για βοήθεια κι όπως είπε αυτό είναι κάτι που θα έκανε οποιοσδήποτε Ελληνας ναυτικός: «Με το που μου δόθηκε το σήμα να φύγω, έφυγα σφαίρα να πάω στο σημείο, όπως θα έκανε ο κάθε συνάδελφος Ελληνας ναυτικός. Οι Ελληνες ναυτικοί το έχουμε όλοι αυτό».

Παράλληλα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Νικόλαος Κοκκάλας παρέθεσε περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με τους επιβαίνοντες της θαλαμηγού και την κατάσταση της υγείας τους. Ο κ. Κοκκάλας ανέφερε πως στην θαλαμηγό που είχε ως προορισμό τις Σπέτσες, επέβαιναν 11 επιβάτες και 7 μέλη πληρώματος. Ανάμεσα στους επιβάτες υπήρχαν 5 ανήλικα παιδιά, 3 κορίτσια και 2 αγόρια. Μάλιστα ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού αποκάλυψε πως ένας εκ των επιβαινόντων τραυματίστηκε στο κεφάλι.

Πρόκειται για έναν άνδρα 58 ετών, με θλαστικό επιφανειακό τραύμα στο κεφάλι ο οποίος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μήλου όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και υποβάλλεται σε περαιτέρω εξετάσεις. Η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία. Στο Κέντρο Υγείας Μήλου διακομίσθηκαν για προληπτικό έλεγχο και οι υπόλοιποι 17 ναυαγοί.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA