Μενού
  • Α-
  • Α+

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά από νωρίς το πρωί της Παρασκευής (13/8) καθώς αναχωρούν για τις διακοπές τους οι αδειούχοι του Δεκαπενταύγουστου.

Οι ουρές των αυτοκινήτων αλλά και των επιβατών στο σημείο είναι μεγάλες, χωρίς ωστόσο να παρατηρούνται ιδιαίτερες καθυστερήσεις στην επιβίβαση. Οι πολίτες εμφανίζονται ενημερωμένοι σχετικά με τα έγγραφα που πρέπει να φέρουν μαζί τους προκειμένου να ταξιδέψουν, αλλά και για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν κατά την επιστροφή τους από τους προορισμούς τους. Παράλληλα, οι έλεγχοι στα λιμάνια της χώρας είναι εξονυχιστικοί σε όλους τους επιβάτες προκειμένου να τηρηθούν στο ακέραιο τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ όσοι δε διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα, δεν επιβιβάζονται.

Σημειώνεται, ότι η πληρότητα στα πλοία παραμένει στο 85% για αυτά που διαθέτουν καμπίνες και στο 80% χωρίς καμπίνες. Σύμφωνα με ταξιδιωτικούς πράκτορες, οι προορισμοί που καλύπτουν τη συγκεκριμένη πληρότητα είναι τα νησιά των Κυκλάδων.

Για σήμερα έχουν προγραμματιστεί 28 δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά, 12 από τη Ραφήνα και 9 από το Λαύριο. Χθες, Πέμπτη 12 Αυγούστου, από το λιμάνι του Πειραιά αναχώρησαν 23 πλοία με 19.743 επιβάτες για διάφορα νησιά του Αιγαίου, 33 πλοία με 4.931 επιβάτες για τον Αργοσαρωνικό, από το λιμάνι της Ραφήνας αναχώρησαν 7 πλοία και 1.528 επιβάτες, ενώ από το λιμάνι του Λαυρίου είχαμε 7 αναχωρήσεις πλοίων και 1.893 επιβάτες.

Σε ό,τι αφορά στις μετακινήσεις προς τα νησιά, εξακολουθούν τα ισχύουν τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ από τη Δευτέρα 5 Ιουλίου, με τους επιβάτες να χρειάζεται να επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού εφόσον έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους τουλάχιστον 14 ημέρες πριν, ή PCR τεστ που έχει διενεργηθεί εντός των τελευταίων 72 ωρών, ή rapid test εντός των τελευταίων 48 ωρών, ή πιστοποιητικό νόσησης.

Δείτε χαρακτηριστικές φωτογραφίες από το λιμάνι του Πειραιά:

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA