ΚΟΙΝΩΝΙΑ
13/08/2021 12:35

Μενδώνη για Βρετανικό Μουσείο: Προσβλητικές έως επικίνδυνες οι συνθήκες έκθεσης των Γλυπτών του Παρθενώνα

«Φωτιές» έχει ανάψει δημοσίευμα που αναφέρει ότι μπήκε νερό από την οροφή στο Βρετανικό Μουσείο στις ελληνικές γκαλερί

Μενδώνη για Βρετανικό Μουσείο: Προσβλητικές έως επικίνδυνες οι συνθήκες έκθεσης των Γλυπτών του Παρθενώνα
Πηγή: Associated Press
Ανάγνωση:

Για το θέμα που προβλήθηκε σε διεθνές μέσο σχετικά με την κακομεταχείριση των αρχαιοελληνικών θησαυρών στο Βρετανικό Μουσείο τοποθετήθηκε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που δημοσιεύονται φωτογραφίες, οι οποίες αποκαλύπτουν ότι οι συνθήκες έκθεσης των Γλυπτών του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο, όχι μόνο δεν είναι οι ενδεδειγμένες, αλλά είναι από προσβλητικές έως επικίνδυνες» ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός Πολιτισμού, απαντώντας σε ερώτηση που υπέβαλε το Art Newspaper Greece για δημοσίευμα της βρετανικής έκδοσής του, το οποίο αφορούσε την κατάσταση της αίθουσας όπου βρίσκονται τα Γλυπτά του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο.

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, σφοδρές βροχοπτώσεις, που έπληξαν στα τέλη του Ιουλίου το Λονδίνο, είχαν ως αποτέλεσμα την εισροή υδάτων στις ελληνικές γκαλερί που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο και αυτός ήταν και ο λόγος που καθυστέρησε η επαναλειτουργία τους.

Όπως ενημερώνει σχετική ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, η κ. Μενδώνη υπογράμμισε, επίσης, ότι «τον Σεπτέμβριο του 2019, όταν είχαν δημοσιευθεί αντίστοιχες φωτογραφίες, είχαμε τονίσει ότι οι εικόνες αυτές ενισχύουν απόλυτα το δίκαιο, διαρκές και αδιαπραγμάτευτο αίτημα της Ελλάδας για την επανένωση των Γλυπτών». «Τα Γλυπτά του Παρθενώνα, του κορυφαίου μνημείου του Δυτικού Πολιτισμού, πρέπει να επιστρέψουν στη γενέθλια γη, να πάψουν να είναι αποκομμένα από το μνημείο, στο οποίο ανήκουν και από το οποίο αποσπάστηκαν βίαια, και να εκτεθούν ξανά στο αττικό φως», κατέληξε η υπουργός Πολιτισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΓΛΥΠΤΑ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ