Μενού
  • Α-
  • Α+

Για τρίτη ημέρα η φωτιά που έχει ξεσπάσει στα Βίλια συνεχίζει να καίει. Η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες ήταν ολονύκτια ωστόσο το γεγονός πως υπάρχουν διάσπαρτες εστίες αλλά και γίνονταν διαρκώς αναζωπυρώσεις, δυσκόλευε το έργο τους. Με το πρώτο φως της ημέρας αρχίζουν να επιχειρούν και πάλι τα εναέρια μέσα, συμβάλλοντας έτσι στις προσπάθειες των πυροσβεστών που βρίσκονται στο σημείο.

Η φωτιά που αναζωπυρώνεται σε πολλά σημεία βρίσκεται κοντά στο Παλαιοχώρι ανάμεσα στον συγκεκριμένο οικισμό και τη Θέα, πευκόφυτες περιοχές με αρκετά σπίτια μέσα στα πεύκα. Έχουν κινδυνέψει κάποια σπίτια ωστόσο με την άμεση επέμβαση των πυροσβεστών γλίτωσαν. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η φωτιά  έχει κατέβει χαμηλά και απέχει περίπου 200-300 μέτρα.

Παράλληλα το μέτωπο της φωτιάς συνεχίζει να καίει στο βουνό και όλη κορυφογραμμή του  φλέγεται. Τα σημεία είναι δύσβατα ώστε να τα προσεγγίσουν πεζή οι πυροσβέστες οπότε το βάρος της πυρόσβεσης αναλαμβάνουν τα εναέρια μέσα. 

Επιχειρούν 370 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων εννέα (9) ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 130 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα. Για την συνδρομή στον συντονισμό των δυνάμεων έχει διατεθεί το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ.

Για την αεροπυρόσβεση κινητοποιήθηκαν 8 Ε/Π και 3 Α/Φ. Συνδρομή παρέχουν, ο Ελληνικός Στρατός με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και μηχανήματα έργου, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Υπάρχουν πληροφορίες για εμπρησμό

Εξάλλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος, μιλώντας στο MEGA μετέφερε πληροφορίες για εμπρησμό. «Δεν είναι τυχαίο ότι έχουμε τόσες πυρκαγιές σε σύντομο χρονικό διάστημα και με άπνοια. Τώρα, οι ενδείξεις και οι αποδείξεις πρέπει να βρεθούν από τους ειδικούς», είπε.

«Δυστυχώς το βράδυ είχαμε τεράστια μέτωπα που κατέπιναν τα δάση», είπε ο κ. Κοσμόπουλος, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για το μέτωπο στα Παλαιοκούνδουρα. «Είναι μία φωτιά ανεξέλεγκτη, άρα πάλι περιμένουμε τα εναέρια μέσα να τη σβήσουν. Είναι δάση που δεν υπάρχει πρόσβαση καμία».

Όταν ο κ. Κοσμόπουλος ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο εμπρησμού, είπε πως έχει πληροφορίες για τέτοιες ενδείξεις, ωστόσο δεν τα έχει δει ο ίδιος. «Δεν μπορώ να μπω σε αυτή τη διαδικασία, πραγματικά δεν ξέρω. Μίλησα με τον δήμαρχο και μου είπε ότι υπήρχαν ενδείξεις για γκαζάκια», είπε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA