Μενού
  • Α-
  • Α+

Λυσσαλέα μάχη έδωσε η Πυροσβεστική στη μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει στα Βίλια καθώς σύμφωνα με τον δήμαρχο Μάνδρας - Ειδυλλίας, Χρήστο Στάθη, οι φλόγες μπήκαν στις αυλές των πρώτων σπιτιών του χωριού. Άμεσα πάνω σε αυτό το μέτωπο (το οποίο προήλθε από αναζωπύρωση) έπεσαν κάτοικοι και πυροσβέστες και κατάφεραν να αποτρέψουν τα χειρότερα και έσωσαν τα σπίτια. Ο κ. Στάθης ανέφερε μιλώντας στο Reader ότι η κατάσταση συνεχίζει να παραμένει ιδιαίτερα σοβαρή καθώς το μέτωπο της φωτιάς μαίνεται σε κοντινή απόσταση από το χωριό και φαίνεται να είναι ανεξέλεγκτο. Ακόμα πρόσθεσε ότι πρόκειται για τεράστια καταστροφή καθώς πρόκειται για τον τελευταίο πνεύμονα πρασίνου που έχει απομείνει στην Αττική.

Νωρίτερα, η πορεία της φωτιάς φαινόταν πως είχε βελτιωμένη εικόνα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ενώ οριοθετημένη και χωρίς φλόγα, αλλά με αναζωπυρώσεις είναι η πυρκαγιά στην Λαυρεωτική. Οπως ανέφεραν χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, στη φωτιά στα Βίλια το μέτωπο που ανησυχεί είναι αυτό που καίει δάσος προς το όρος Πατέρα και ειδικότερα στο τμήμα ανάμεσα στο Παλαιοχώρι και την Οινόη, ωστόσο και εκεί από το πρωί δεν υπάρχει μεγάλη φλόγα, αλλά πυκνός καπνός, που είναι ενδεικτικός πως το μέτωπο είναι ενεργό, μέσα στο δάσος. Ταυτόχρονα, υπάρχουν πολλές εστίες διάσπαρτες στα όρια του καμένου με το άκαυτο δάσος, καθώς η περίμετρος της πυρκαγιάς εκτείνεται σε πολλά χιλιόμετρα και γίνονται προσπάθειες να αντιμετωπιστούν στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό μέχρι το μεσημέρι.

Οι επιτελείς της Πυροσβεστικής φοβούνται τις αναζωπυρώσεις, καθώς το δάσος είναι πυκνό και δύσβατο, κάτι που καθιστά πολύ δύσκολη την προσέγγιση του μετώπου από τις επίγειες δυνάμεις. Αυτό συνέβη και χθες με τη μεγάλη αναζωπύρωση που προξένησε τεράστια καταστροφή. Σημειώνεται ότι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ήδη ενεργοποιήσει το ευρωπαϊκό σύστημα Copernicus για την καταγραφή των καμένων εκτάσεων, τόσο στα Βίλια όσο και στην Λαυρεωτική, το οποίο μέχρι στιγμής έχει δώσει αποκαρδιωτικά στοιχεία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA