Μενού
  • Α-
  • Α+

Μαίνεται η φωτιά στα Βίλια με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη για να σώσουν τα σπίτια και τις φλόγες να έχουν φτάσει στις αυλές των σπιτιών. Οι κάτοικοι στα Βίλια ζουν στιγμές αγωνίας, καθώς οι διαρκείς αλλαγές στη φορά του ανέμου ανακατευθύνουν τις φλόγες, προκαλώντας άμεση απειλή για το χωριό της Δυτικής Αττικής. Νωρίτερα, πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι κατάφεραν να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς προς τον οικισμό, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα σημειώθηκε νέα αναζωπύρωση, με τη φωτιά να γίνεται ανεξέλεγκτη και να απειλεί ξανά τον οικισμό. Στις φλόγες παραδόθηκε, μάλιστα, και ένα ακατοίκητο σπίτι εκτός οικισμού. 

Σύμφωνα με τις εικόνες που έρχονται στη δημοσιότητα, το μέτωπο είναι πλέον τεράστιο και σε συνδυασμό με την αλλαγή της φοράς του ανέμου η κατάσταση γίνεται πάρα πολύ δύσκολη, με τη φωτιά να συνεχίζει να καίει εδώ και τρεις ημέρες. 

Όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν δημιουργήσει «τείχος» για να εμποδίσουν το μέτωπο, το οποίο βρίσκεται κοντά στον επαρχιακό δρόμο Βιλίων-Πόρτο Γερμενού, καίγοντας μια μεγάλη έκταση στο όρος Πατέρας και στο τρίγωνο Βίλια-Άγιος Γεώργιος-Άγιος Σωτήρας. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το μέτωπο της φωτιάς είναι πλέον τεράστιο και σε συνδυασμό με την αλλαγή της φοράς του ανέμου η κατάσταση γίνεται πάρα πολύ δύσκολη, με τη φωτιά να συνεχίζει να καίει εδώ και τρεις ημέρες. Ηδη κάποια σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες, ενώ είναι τόσο δύσκολη η κατάσταση που ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής βασίλης Κόκκαλης παραδέχτηκε πως «δυστυχώς, η φωτιά θα σταματήσει, όταν δεν θα βρει κάτι άλλο να κάψει», τονίζοντας ότι δεν έχει ξαναδεί στη ζωή του τόσες πολλές αλλαγές ανέμων μέσα σε λίγα λεπτά. Πάντως, σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν λεωφορεία για να απομακρύνουν τους κατοίκους αν χρειαστεί. 

Γιατί δεν εστάλη μήνυμα από το 112

Πάντως, δεν έχει σταλεί μήνυμα από το 112 για εκκένωση της περιοχής. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η κυβέρνηση κρίνει πως η φωτιά αργά ή γρήγορα θα περιοριστεί και γι' αυτό δεν εστάλη μήνυμα για εκκένωση της περιοχής. Οι ίδιοι κυβερνητικοί κύκλοι αναφέρουν ότι γίνεται ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να περιοριστεί η φωτιά που κατακαίει στα Βίλια. 

Ταυτόχρονα, υπάρχει φόβος να σταλεί τώρα το μήνυμα για εκκένωση της περιοχής με τις φλόγες να είναι πολύ κοντά στον οικισμό. Πάντως, ο δήμαρχος της Μάνδρας, Βιλίων και Ειδυλλίας, Χρήστος Στάθης, ζητεί βοήθεια από όποιον μπορεί να βοηθήσει και ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Βασίλης Κόκκαλης, σημειώνει: «Ζητήσαμε να γίνει εκκένωση. Η Πυροσβεστική μας είπε ότι δεν χρειάζεται».

Ταυτόχρονα και ο Γιώργος Πατούλης, περιφερειάρχης Αττικής, εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να σταλεί μήνυμα εκκένωσης από το 112 στους κατοίκους των Βιλίων.  Πάντως, αυτή την ώρα οι φλόγες βρίσκονται στα πρώτα σπίτια του χωριού ενώ αστυνομικοί πηγαίνουν πόρτα πόρτα στα σπίτια για να διώξουν τους κατοίκους. 

Υστατη «μάχη» πάνω στον δρόμο

Παρατεταγμένα πυροσβεστικά, πυροσβέστες από Ελλάδα και Πολωνία και εθελοντές προσπαθούν να δημιουργήσουν ανάχωμα στη φωτιά στα Βίλια, προκειμένου να μην περάσει τον κεντρικό δρόμο της περιοχής, οδηγώντας τις φλόγες στον οικισμό. Η φορά των ανέμων έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα, καθώς αλλάζει την πορεία της φωτιάς συνέχεια, με αποτέλεσμα η Πυροσβεστική να προσπαθεί να κυνηγήσει τις φλόγες ώστε να μην φτάσει η πυρκαγιά στα σπίτια. Μία εικόνα συγκλονιστική, που δείχνει το μέγεθος της φωτιάς στα Βίλια, που καίει για τρίτη ημέρα τεράστια έκταση δάσους. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA