ΚΟΙΝΩΝΙΑ
19/08/2021 10:04

Κορονοϊός - Παγώνη: «Να εμβολιαστούν τα παιδιά μέσα στα σχολεία»

Η πρόταση της επιτροπής των ειδικών είναι να εμβολιάζονται τα παιδιά στα σχολεία και να υπάρχει μονάδα σε κάθε σχολείο όπως αποκάλυψε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά, Ματίνα Παγώνη

Κορονοϊός - Παγώνη: «Να εμβολιαστούν τα παιδιά μέσα στα σχολεία»
(Πηγή: eurokinissi)
Ανάγνωση:

Η μεταδοτικότητα του κορονοϊού έχει αυξηθεί με το τείχος ανοσίας μέσω του εμβολιασμού να είναι πλέον στόχος για τον Σεπτέμβριο, περίοδο που μεταξύ άλλων θα ανοίξουν τα σχολεία με τα παιδιά να βρίσκονται στο επίκεντρο των προτάσεων των ειδικών.

Όπως αποκάλυψε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά, Ματίνα Παγώνη η εισήγηση της επιτροπής είναι να πραγματοποιούνται εμβολιασμοί μέσα στα σχολεία. «Η πρότασή μας είναι να εμβολιαστούν τα παιδιά στα σχολεία. Να υπάρχει μονάδα σε κάθε σχολείο. Οι μελέτες για τα παιδιά 12-17 είναι ασφαλείς» σημείωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στο MEGA.

Αναφερόμενη στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας η Ματίνα Παγώνη είπε πως: «Τα περιμέναμε, από τις επιδημιολογικές μελέτες φαινόταν ότι τα πράγματα ήταν δύσκολα, μάλιστα είχαμε μιλήσει μέχρι και για 8.000 κρούσματα. Οι διασωληνωμένοι είναι αναμενόμενο σταδιακά να ανεβαίνουν. Αυξάνονται και οι νεκροί, ενώ πριν 15-20 ημέρες είχαμε μονοψήφιο αριθμό. Αυτοί είναι οι παράγοντες που αξιολουγούνται καθημερινά».

Ενώ τόνισε: «Υπάρχει αύξηση της μεταδοτικότητας 50-70%. Είναι πιο επιθετική και στοχεύει στους νέους. Είναι δύσκολη μετάλλαξη. Στόχος είναι να χτίσουμε το τείχος ανοσίας μέσα στον Σεπτέμβριο. Αν ανοίξουμε σχολεία – Πανεπιστήμια χωρίς εμβολιασμό θα έχουμε πρόβλημα. Θέλουμε ποσοστό 80% εμβολιασμένων».

Σχετικά με τους ανεμβολίαστους, ανέφερε πως: «Οι αρνητές είναι 6 – 7%. Οι υπόλοιποι που φτάνουν στο 35% – 37% είναι άνθρωποι προβληματισμένοι. Σε αυτούς απευθυνόμαστε και αυτούς προσπαθούμε να πείσουμε επιστημονικά».

«Βλέπουμε εικόνες στα νησιά με κόσμο χωρίς μάσκα και μέτρα. Μια μάσκα δεν πρέπει να έχεις κάποιον από πάνω να σου λέει φόρεσέ την, όταν έχουμε μια μετάλλαξη τόσο μεταδοτική. Η επιστροφή πρέπει να γίνει με προσοχή, με τεστ.», πρόσθεσε για τα νησιά, που παρουσιάζουν έντονο επιδημιολογικό φορτίο και στάθηκε στην εικόνα στα πλοία όπου έχει παρατηρηθεί έλλειψη εφαρμογής των μέτρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΙ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΔΕΛΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ