Μενού
  • Α-
  • Α+

Συνοδεία των γονιών του και ανθρώπων του Ανακριτικού Τμήματος της Π.Υ. Λαμίας και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, οδηγήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, 19 Αυγούστου, λίγο μετά τις 12:15’ στον Εισαγγελέα, ο 13χρονος που κατηγορείται για τις φωτιές που εκδηλώθηκαν από τις 5 μέχρι τις 17 Αυγούστου στο Θεολόγο Μαλεσίνας. Τα δεδομένα από το προηγούμενο 24ωρο ωστόσο έχουν αλλάξει, καθώς οι πληροφορίες θέλουν στην κατάθεσή του αλλά και ενώπιον του Εισαγγελέα να μην παραδέχεται την εμπλοκή του στην εκδήλωση των πυρκαγιών.

Ωστόσο, οι κατηγορίες που τον βαραίνουν είναι κακουργηματικές και ο 13χρονος παραπέμφθηκε σε τακτική ανακρίτρια. Παράλληλα, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Λαμίας διέταξε να γίνει παιδοψυχιατρική εκτίμηση στο Νοσοκομείο «Αγία Όλγα». Η διαδικασία προβλέπει τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο των Αθηνών, συνοδεία κοινωνικής λειτουργού, εφόσον είναι ανήλικος και έχοντας πρώτα αρνητικό τεστ κορονοϊού από νοσοκομείο.

Επίσης ο συνήγορος του 13χρονου, Κωνσταντίνος Ζεκεντές, ζήτησε προθεσμία για να υπάρξει χρόνος να μελετηθεί το κατηγορητήριο και να ετοιμάσουν την απολογία τους. Όπως δήλωσε ο ίδιος στο LamiaReport το απολογητικό υπόμνημα θα κατατεθεί μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής, παρά το γεγονός, όπως καταγγέλλει, πως δεν είχε στα χέρια του τη δικογραφία. 

«Εβαζα τις φωτιές γιατί μου άρεσε να βλέπω τις φλόγες»

Ο 13χρονος, πάντως, είχε ομολογήσει στους αστυνομικούς «έβαζα τις φωτιές γιατί μου άρεσε να βλέπω τις φλόγες και τους καπνούς». Μάλιστα, φέρεται να είχε ομολογήσει στους αστυνομικούς ότι έβαλε 9 από τις 13 φωτιές στον Θεολόγο. Σύμφωνα με όσα φέρεται να κατέθεσε στους αστυνομικούς ο 13χρονος, του άρεσε να βλέπει τα πυροσβεστικά να τρέχουν και φέρεται να είπε ότι έβαλε τις φωτιές με αναπτήρα. 

Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, έφτασαν στη σύλληψη του 13χρονου από βιντεοληπτικό υλικό, που τον δείχνει να πηγαίνει με το ποδήλατό του σε σημείο που λίγη ώρα αργότερα άρπαξε φωτιά την Τρίτη 17 Αυγούστου. Ο ανήλικος είχε εντοπιστεί κοντά στη συγκεκριμένη φωτιά στην περιοχή του Θεολόγου και αυτό ήταν που έκανε τους αστυνομικούς να τον υποψιαστούν και να προχωρήσουν στην προσαγωγή του.

«Ημασταν σίγουροι ότι ήταν εμπρησμός»

«Στις 5 Αυγούστου είχαμε ταυτόχρονα 4 εστίες, μπόρεσε και τις έλεγξε η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Στις 6 Αυγούστου είχαμε μια καταστροφική φωτιά που έκαψε σπίτια, ελαιόδεντρα, πευκόφυτο δάσος και ένα χωματουργικό μηχάνημα του δήμου. Ήταν μια πολύ δύσκολη μέρα, η χώρα ήταν σε επίπεδο συναγερμού 5. Όλοι μας είπαμε ότι ήταν εμπρησμός. Ήμασταν σίγουροι ότι υπήρχε δράστης γιατί ήταν συνεχόμενα τα περιστατικά στην περιοχή» είπε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Λοκρών, Θανάσης Ζεκεντές.

«Η κατάσταση δεν είναι ευχάριστη για κανέναν. Αυτό που ξέρω από το ανακριτικό της Πυροσβεστικής. Το παιδί ανέφερε στην Πυροσβεστική ότι του αρέσει να βλέπει φωτιές και καπνούς. Προφανώς ένας άνθρωπος που κάνει μια τέτοια δήλωση κάποιο θέμα έχει» ανέφερε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA