ΚΟΙΝΩΝΙΑ
19/08/2021 21:07

Χρυσοχοΐδης: Η φωτιά στα Βίλια έχει οριοθετηθεί στο μεγαλύτερο μέρος της

Καλά νέα από τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, καθώς ανέφερε πως η μεγάλη φωτιά στα Βίλια έχει οριοθετηθεί στο μεγαλύτερο μέρος της

Χρυσοχοΐδης: Η φωτιά στα Βίλια έχει οριοθετηθεί στο μεγαλύτερο μέρος της
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Για την κατάσταση που επικρατεί αυτή την ώρα στη φωτιά στα Βίλια, ενημέρωσε από το συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ο κ. Χρυσοχοΐδης ενημέρωσε ότι σήμερα εκδηλώθηκαν 55 νέες δασικές φωτιές και συνολικά οι πυροσβεστικές δυνάμεις διαχειρίζονται 94 πύρινα μέτωπα.

«Η πυρκαγιά στη Δυτική Αττική, ειδικότερα, έχει οριοθετηθεί στο μεγαλύτερο μέρος της, δεν μπορούμε όμως ακόμα να πούμε ότι βρίσκεται υπό πλήρη έλεγχο. Οι συνθήκες παραμένουν αντίξοες, όμως τα περισσότερα μέτωπα έχουν κλείσει» ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Επί τόπου βρίσκονται 461 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων 9 ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 166 οχήματα, καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, αλλά και από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα. Παράλληλα, στην αεροπυρόσβεση επιχείρησαν περιοδικά 33 εναέρια μέσα συμπεριλαμβανομένου του Beriev-200.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς αναμένεται αύξηση της έντασης των ανέμων τις επόμενες ώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΦΩΤΙΑ ΒΙΛΙΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ