ΚΟΙΝΩΝΙΑ
20/08/2021 14:33

Πάτρα: Η νοσοκόμα εμβολίαζε και η γιατρός ειρωνευόταν το εμβόλιο - Τι καταγγέλλει μητέρα για αρνήτρια επιστήμονα

Καταγγελία για γιατρό που έλεγε ότι ο κορονοϊός είναι απλά μια γρίπη - Ο επίμαχος διάλογος που εξόργισε τη μητέρα. Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης, έγινε έξω φρενών, ακούγοντας τις καταγγελίες

Πάτρα: Η νοσοκόμα εμβολίαζε και η γιατρός ειρωνευόταν το εμβόλιο - Τι καταγγέλλει μητέρα για αρνήτρια επιστήμονα
(πηγή: pelop.gr)
Ανάγνωση:

Σε απολογία πρόκειται να κληθεί γυναίκα γιατρός του Εμβολιαστικού Κέντρου Βόρειου Τομέα, μετά την καταγγελία που έκανε σε βάρος της αρχικά μέσω της εφημερίδας «Πελοπόννησος» και στη συνέχεια στην 6η ΥΠΕ με έγγραφη αναφορά, η μητέρα ενός παιδιού που είχε πάει για να κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Η μητέρα που έκανε την καταγγελία ισχυρίζεται ότι συνάντησε ανεπίτρεπτη συμπεριφορά από την γιατρό, που είπε μπροστά στο παιδί της απόψεις που αμφισβητούν τη σοβαρότητα της νόσου και τα εμβόλια.

Διαβάστε ακόμη: Σκέψεις για να επιστρέψει η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους - Τα μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση για τον χειμώνα

Σύμφωνα με το pelop.gr, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης, έγινε έξω φρενών, ακούγοντας τις καταγγελίες της μητέρας και διέταξε άμεσα έρευνα για το περιστατικό. Στην έγγραφη καταγγελία της, η μητέρα ενός 16χρονου κοριτσιού υποστήριξε πως η γιατρός κατά τη διάρκεια του εμβολιασμού, χρησιμοποίησε απαξιωτικά λόγια για το εμβόλιο και τη διαδικασία των εμβολιασμών, υποβαθμίζοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης με την εκτίμηση ότι «μια γρίπη είναι…» γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της οικογένειας της κοπέλας.

Η μητέρα, σύμφωνα με όσα περιγράφει στην έγγραφη καταγγελία της προς την 6η ΥΠΕ, πήγε το μεσημέρι της Τρίτης με το παιδί της για να κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Μπαίνοντας στο Εμβολιαστικό Κέντρο Βορείου Τομέα στο πρώην ΙΚΑ Αγίου Αλεξίου, συνάντησαν δύο νοσηλεύτριες και τη γιατρό που ασχολείτο με το τηλέφωνό της. Αφού περίμεναν να τελειώσει, η γιατρός πήρε την αίτηση, αλλά δεν ρώτησε αν το παιδί έχει κάποιο ιατρικό ιστορικό και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Μητέρα: Ο γιατρός μας πρότεινε να κάνει το εμβόλιο προτού πάνε τα παιδιά σχολείο, για να αποκτήσουν ανοσία.

Γιατρός: «Βλέπετε; Αυτό κάνουν… Αν είναι δυνατόν… Πανικοβάλλουν τον κόσμο και θα μαζευτούν όλοι τώρα… Αν είναι δυνατόν. Μια γρίπη είναι. Τίποτα παραπάνω. Γιατί να εμβολιάσετε το παιδί, δεν ξέρετε τι θα γίνει μετά από λίγα χρόνια».

Οπως σημειώνει η μητέρα στην καταγγελία της, η απόφαση για τον εμβολιασμό ήταν ξεκάθαρα μια συνειδητή επιλογή του παιδιού της και συμπληρώνει: «Οταν η ευγενέστατη νοσοκόμα πήγε να της το κάνει, λέω στο παιδί μου, μπράβο και καλή ανοσία για να επιβραβεύσω το θάρρος της και τότε η γιατρός λέει».

Γιατρός: «Τι; Μπράβο γιατί; Γιατί έκανε το εμβόλιο; Οχι βέβαια» και ειρωνικά. Αμέσως καταλάβαμε ότι πρόκειται για αντιεμβολιάστρια.

Η μητέρα μιλώντας στην «Π» τόνισε ότι ο υποτιθέμενος αυτόπτης μάρτυρας νοσηλευτής που επικαλείται η γιατρός, δεν υπήρχε στην αίθουσα των εμβολιασμών, τη στιγμή που βρέθηκε εκεί η ίδια με την κόρη της. Μάλιστα προσκόμισε και φωτογραφίες που είχε τραβήξει η ίδια από το γεγονός. Τόνισε ωστόσο πως δεν επιθυμεί την απόλυση της γιατρού. Ομως, διερωτάται, τι δουλειά έχει αυτή η γυναίκα σε αυτό το πόστο; «Είναι άδικο να υπάρχουν τόσοι άνεργοι γιατροί, και η κυρία κρυμμένη πίσω από το δημοσιοϋπαλληλίκι, να λειτουργεί έτσι.

Δεν έκανα θέμα μπροστά της για το καλό του παιδιού μου. Παρακαλώ όμως, να απομακρυνθεί η εν λόγω γιατρός από το Εμβολιαστικό Κέντρο, γιατί κάνει κακό στο εμβολιαστικό πρόγραμμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΕΜΒΟΛΙΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ