Μενού
  • Α-
  • Α+

Αγωνία τέλος σε λίγες ημέρς για τους υποψηφίους στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις παραγόντων του υπουργείου Παιδείας, οι βάσεις και τα ονόματα των επιτυχόντων θα ανακοινωθούν έως τις 27 Αυγούστου. Η «παράδοση» θα τηρηθεί και οι βάσεις θα ανακοινωθούν την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, δηλαδή στο διάστημα μεταξύ 23 και 27 του μηνός.

Η φετινή χρονιά των πανελληνίων ήταν εξαιρετικά δύσκολη όχι μόνο λόγω της πανδημίας και της αναγκαστικής τηλεκπαίδευσης των μαθητών αλλά κυρίως λόγω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ). Η εφαρμογή για πρώτη φορά της ΕΒΕ θα γίνει αιτία να μείνουν εκτός πανεπιστημίων φέτος χιλιάδες μαθητές και ταυτόχρονα δεκάδες τμήματα με κενές θέσεις και όλα τα συνεπακόλουθα προβλήματα.

Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής», η Ιατρική Αθηνών δεν επιστρέφει στις εποχές των 19.000 μορίων, όμως εκτιμάται ότι θα σημειώσει άνοδο πάνω από 600 μόρια.

Ουσιαστικά, οι πολύ καλές επιδόσεις των υποψηφίων σε Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια στο 3ο επιστημονικό πεδίο, ανεβάζουν σχεδόν όλες τις Ιατρικές πάνω από το κατώφλι των 18.000 μορίων.

Την ίδια ώρα, οι Πολυτεχνικές Σχολές κερδίζουν κάποια από τα «χαμένα» των προηγούμενων ετών με πιο συγκρατημένη άνοδο, οι Νομικές Σχολές παραμένουν σταθερές και οι Οικονομικές Σχολές, αποκλειστικά στα κεντρικά ιδρύματα, ανεβάζουν και άλλο τη βάση εισαγωγής.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA