Μενού
  • Α-
  • Α+

Συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού σε επιχειρήσεις. Σε έφοδο της οικονομικής ασατυνομίας και της Ασφάλειας Αττικής τα ξημερώματα της Κυριακής σε μεγάλο κέντρο διασκέδασης στην Αθήνα, διαπιστώθηκαν παραβάσεις των μέτρων κατά της πανδημίας.

Συγκεκριμένα σε δειγματοληπτικό έλεγχο 30 ατόμων, οι πέντε εξ αυτών δεν έφεραν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης. Παράλληλα πελάτες βρίσκονταν μόνο όρθιοι, ενώ δεν είχε αναρτηθεί έντυπη ή ηλεκτρονική επιγραφή ως προς τον μέγιστο αριθμό ατόμων.

Ετσι σύμφωνα με τις διατάξεις επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 10.000 ευρώ αλλά σφράγισμα της επιχείρησες για επτά ημέρες.

ΑΑΔΕ: «Κελεπούρια» στη Σαντορίνη

Δώδεκα στα 13 επαγγελματικά τουριστικά σκάφη στην Βλυχάδα της Σαντορίνης, τα οποία πραγματοποιούν μίνι κρουαζιέρες κάνοντας τον γύρο του νησιού σε ξένους τουρίστες, βρέθηκαν να φοροδιαφεύγουν μετά από δειγματοληπτικό έλεγχο της ΑΑΔΕ. Ειδικότερα, δεν είχαν εκδώσει συνολικά 195 εισιτήρια για μία διαδρομή, συνολικής αξίας, 31.500 ευρώ.

Οι ελεγκτές επέβαλαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα και προχώρησαν σε εκτεταμένους ελέγχους για να εξετάσουν τη φορολογική συμπεριφορά των επιχειρήσεων αυτών, ζητώντας τα βιβλία τους. Ταυτόχρονα, συνεχίζουν τους αιφνιδιαστικούς ελέγχους και σε άλλα παρόμοια σκάφη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA