Μενού
  • Α-
  • Α+

Παραλία στη Χαλκιδική κρίθηκε ακατάλληλη για κολύμπι, αλλά ο κόσμος δεν πληροφορήθηκε έγκαιρα τη σχετική ανακοίνωση, με αποτέλεσμα τουρίστες να βρεθούν στην παραλία και να βουτήξουν αμέριμνοι…

Συγκεκριμένα, χθες Σάββατο η παραλία της Παπαδιάς στη Χανιώτη, στο «πρώτο πόδι» της Χαλκιδικής, κρίθηκε ακατάλληλη για κολύμπι μετά τη διαρροή λυμάτων από το αντλιοστάσιο του βιολογικού καθαρισμού που βρίσκεται στην περιοχή. Αυτό όμως δεν κρίθηκε σκόπιμο να γίνει γνωστό στους τουρίστες που έσπευσαν στην παραλία σήμερα Κυριακή, με αποτέλεσμα εκείνοι αμέριμνοι να κάνουν κανονικά τις βουτιές τους.

Στο σημείο δεν υπήρχε σήμανση, ενώ για το περιστατικό έχει επιληφθεί και το Λιμενικό που προχώρησε σε συλλήψεις.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Κασσάνδρας: «Τα πρώτα αποτελέσματα των αναλύσεων από τα δείγματα που παρθήκαν από την θαλάσσια περιοχή της Παπαδιάς στη Χανιώτη έδειξαν ότι τα νερά μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή (εύρος πλάτους 150 μέτρα) δεν είναι απολύτως κατάλληλα για κολύμπι. Συνιστούμε στους δημότες και στους επισκέπτες να αποφύγουν το κολύμπι στη συγκεκριμένη περιοχή.

Στο μεταξύ οι δειγματοληψίες από τη θάλασσα στη συγκεκριμένη περιοχή συνεχίζονται σε καθημερινή βάση από τους αρμόδιους υπαλλήλους του Δήμου Κασσάνδρας και τα δείγματα στέλνονται για ανάλυση. Για κάθε νεότερο στοιχείο που θα προκύψει θα υπάρξει νεότερη και επικαιροποιημένη ανακοίνωση».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA