Μενού
  • Α-
  • Α+

Πολύ ανησυχητική χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στο μέτωπο του κορονοϊού ο πνευμονολόγος Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, αναφερόμενος στα στοιχεία της τελευταίας εβδομάδας όπου και έχουν καταγραφεί επτά θάνατοι ανθρώπων ηλικίας 18-39 ετών και 15 επιπλέον διασωληνώσεις της ίδιας ηλικιακής ομάδας. Όλοι τους όπως σημείωσε ήταν ανεμβολίαστοι.

Διαβάστε ακόμη: Προ των πυλών ο ανασχηματισμός - Το πλάνο για ανεμβολίαστους και η στρατηγική ενόψει ΔΕΘ

«Μιλάμε για μια επιδημία που αφορά πλέον ανεμβολίαστους Οι εξαιρέσεις που πάντα υπάρχουν είναι για να επιβεβαιωθεί ο κανόνας» σχολίασε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος και παρομοίασε την κατάσταση σαν: «σαν ένα λεωφορείο του ΚΤΕΛ να πέφτει κάθε μέρα στον γκρεμό και να μην μας νοιάζει».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Βασιλακόπουλος απάντησε και στο ενδεχόμενο να χρειαστεί και πάλι lockdown ώστε να υπάρξει ανάσχεση της πανδημίας. «Το lockdown είναι πολιτική απόφαση» είπε και συνέχισε: «Θεωρώ απαραίτητο να γίνει μερικό ή πλήρες στους μη εμβολιασμένους ώστε να σταματήσουν να κολλάνε και να επιβαρύνουν το σύστημα»!

Παράλληλα σημείωσε πως η μετάλλαξη Δέλτα είναι 120% πιο μεταδοτική ενώ αναφέρθηκε και στο γεγονός πως εν μέσω καύσωνα υπάρχουν 320 διασωληνωμένοι κάτι που κάνει δυσοίωνες τις προβλέψεις για το τι μπορεί να συμβεί τον χειμώνα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA