Μενού
  • Α-
  • Α+

Στην τελική ευθεία έχουν μπει χιλιάδες υποψήφιοι για την ανακοίνωση με τις βάσεις και τα ονόματα των επιτυχόντων των Πανελληνίων Εξετάσεων 2021. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι βάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν τη Δευτέρα 30 Αυγούστου, ενώ δεν πρέπει να αποκλειστεί και η πιθανότητα δημοσιοποίησης των βάσεων την Παρασκευή 27 Αυγούστου.

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για άνοδο των βάσεων με αποτέλεσμα αρκετοί από τους υποψηφίους να αποκλειστούν από την πανεπιστημιακή εκπαίδευση, καθώς η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και τα «δεδομένα» της συμπλήρωσης των μηχανογραφικών θα αφήσουν εκτός 30.000 υποψηφίους. Μάλιστα οι κενές θέσεις στα πανεπιστημιακά ιδρύματα φέτος αναμένεται να ξεπεράσουν τις 15.000.

Αναλυτικά οι εκτιμήσεις για κάθε επιστημονικό πεδίο

  • Πρώτο επιστημονικό πεδίο: Οι βάσεις θα είναι πολύ κοντά σε αυτές του 2019.
  • Δεύτερο επιστημονικό πεδίο: Θα υπάρξει άνοδος των βάσεων εισαγωγής, η οποία θα ξεπεράσει τα 450 μόρια στις υψηλόβαθμες σχολές της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας και θα φτάσεις τα 200 – 400 μόρια στις υψηλόβαθμες σχολές των περιφερειακών Πανεπιστημίων και Πολυτεχνείων. 
  • Τρίτο επιστημονικό πεδίο: Οι βάσεις εισαγωγής αναμένεται να αυξηθούν πάνω από 400 μόρια. 
  • Τέταρτο επιστημονικό πεδίο: Αύξηση στις βάσεις κατά 250-600 μόρια στις υψηλόβαθμες και μεσαίες σχολές. Οι σχολές που πέρσι απαιτούσαν 9.500 – 11.500 μόρια θα σημειώσουν πτώση, ενώ τεχνητά θα ανέβουν οι βάσεις εισαγωγής σε χαμηλόβαθμα τμήματα του Πεδίου εξαιτίας της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA