Μενού
  • Α-
  • Α+

Βίντεο ντοκουμέντο από τη δράση του επονομαζόμενου «ληστή των ντελιβεράδων», το οποίο ελήφθη από κάμερα στη Νέα Ιωνία, φέρνει στη δημοσιότητα το Reader. Ο 31χρονος  εμπλέκεται σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. σε τουλάχιστον 19 «χτυπήματα» με στόχο διανομείς φαγητού στα βορειοανατολικά προάστια και στο κέντρο της Αθήνας. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας είχαν εδώ και καιρό την περιγραφή του (σ.σ. ψηλός, αδύνατος, που μιλάει καθαρά ελληνικά), καθώς επίσης και την περιγραφή της μοτοσυκλέτας που χρησιμοποιούσε (σ.σ. ένα «παπί» μπλε χρώματος στο οποίο πολλές φορές έβαζε κι ένα κόκκινο κιβώτιο για να προσομοιάζει κι αυτός με διανομέα φαγητού).

Είχαν επίσης την περιγραφή του μαχαιριού που χρησιμοποιούσε (σ.σ. με κίτρινη λαβή, τύπου σεφ και με μήκος 38 εκατοστά όπως αποδείχτηκε μετά τη σύλληψη του), με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Β/Α Αττικής να συλλέγει και βίντεο από κάμερες ασφαλείας, όπου αποτυπώνονταν η δράση του 31χρονου κακοποιού. Ο «ληστής των ντελιβεράδων» δρούσε κυρίως γύρω από το Γαλάτσι (σ.σ. όπου διέμενε) και συγκεκριμένα σε Κυψέλη, Γαλάτσι, Πατήσια, Νέα Ιωνία, Ηράκλειο, Νέα Φιλαδέλφεια, ενώ «χτυπούσε» νυχτερινές ώρες και μέχρι λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

https://www.youtube.com/watch?v=bfvpDWNRPls

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ. ο 31χρονος προσέγγιζε τα υποψήφια θύματα του στην είσοδο της πολυκατοικίας στην οποία πήγαιναν για παράδοση της παραγγελίας τους, προσποιούμενος τον διανομέα ή τον ένοικο διαμερίσματος, κερδίζοντας με αυτό τον τρόπο την εμπιστοσύνη τους και καταφέρνοντας να μπει μέσα μαζί τους. Εκεί, τους έδινε προτεραιότητα στη χρήση του ασανσέρ, δηλώνοντας πρόθυμος να περιμένει.

Απώτερος σκοπός της στάσης αυτής ήταν να εισπράξει το αντίτιμο της παραγγελίας ο διανομέας, έτσι ώστε να έχει περισσότερα χρήματα πάνω του όταν θα επέστρεφε. Ανέμενε έξω από την πόρτα του ασανσέρ και μόλις επέστρεφε το εκάστοτε θύμα του, το απειλούσε με το μαχαίρι που κατείχε και τους αφαιρούσε κατά κύριο λόγο χρηματικά ποσά. Τέλος, πατούσε το κουμπί του ασανσέρ, στέλνοντάς τους στον υψηλότερο όροφο της πολυκατοικίας, εξασφαλίζοντας έτσι χρόνο για την ασφαλή διαφυγή του από το χώρο της ληστείας. Αξίζει να σημειώσουμε ότι λάμβανε ιδιαίτερα μέτρα αυτοπροστασίας φορώντας πάντα κράνος μηχανής ή μεγάλη χειρουργική μάσκα, ενώ επέλεγε μέρη που δεν διακρίνονταν κάμερες ασφαλείας. Γι’ αυτό και τα βίντεο από τη δράση του είναι ελάχιστα. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA