Μενού
  • Α-
  • Α+

Απειλητικά μηνύματα από αντιεμβολιαστές και εξώδικα από επαγγελματικές ομάδες που θεωρούνται ότι θίγονται από τις εισηγήσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, κατήγγειλε ότι δέχτηκε ο λοιμωξιολόγος Μάριος Λαζανάς. «Με απειλούσαν ότι θα μου βγάλουν τα μάτια γιατί είμαι νεοταξίτης», αποκάλυψε και μίλησε για τη σημασία του εμβολιασμού των υγειονομικών. 

«Στο προηγούμενο κύμα της πανδημίας δέχθηκα απειλητικά τηλεφωνήματα, τα οποία είναι καταγεγραμμένα, σύμφωνα με τα οποία με απειλούσαν ότι θα μου βγάλουν τα μάτια γιατί είμαι νεοταξίτης. Να ξέρετε ότι στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων υπάρχουν εξώδικα από επαγγελματικές ομάδες που θεωρούν ότι θίγονται από τα μέτρα», αποκάλυψε ο Μάριος Λαζανάς μιλώντας στην ΕΡΤ. 

Εμβολιασμός 

Για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών, ο κ. Λαζανάς δήλωσε ότι «σε όλα τα νοσοκομεία έχει γίνει προσπάθεια να πεισθούν οι συνάδελφοι αυτοί. Πρέπει να καταλάβω πώς στράβωσε αυτή η υπόθεση. Η λέξη υποχρεωτικότητα δημιούργησε προβλήματα. Πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι αυτό είναι μια υποχρέωση ψυχής». 

«Όλοι οι εργαζόμενοι στο χώρο της υγείας κάνουν μια δουλειά, την οποία νομίζω ότι θέλουνε, με κύριο στόχο της εργασίας τους την προσφορά προς τον ασθενή, προς την κοινωνία, προς τη δημόσια υγεία. Όλη αυτή η προσφορά είναι συνυφασμένη με τους εμβολιασμένους. Όποιος εργάζεται στο χώρο υγείας είναι εμβολιασμένος για όλα τα λοιμώδη νοσήματα», είπε ο κ. Λαζανάς και πρόσθεσε: «δεν μπορώ να καταλάβω πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο να είμαστε δύο στρατόπεδα, οι εμβολιασμένοι και οι μη».

Παρέμβαση εισαγγελέα 

Ο Μάριος Λαζανάς σημείωσε πως οι ανεμβολίαστοι δεν είναι από τον ιατρικό χώρο και τα στατιστικά δείχνουν ότι οι περισσότεροι γιατροί είναι εμβολιασμένοι. Σύμφωνα με τον ίδιο, το υπόλοιπο νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό κρατά αρνητική στάση έναντι των εμβολίων λόγω φόβου: «Βασικό κριτήριο είναι ο φόβος ότι τα εμβόλια δεν είναι ιδιαίτερα δοκιμασμένα, ότι μπορεί να έχουν ανεπιθύμητες ενέργειες οι οποίες δεν έχουν φανεί και είναι κάποιοι, οι οποίοι επηρεάζονται από διάφορες θρησκοληψίες και απόψεις ότι υπάρχει εκμετάλλευση από τις εταιρείες που φτιάχνουν τα εμβόλια».  Αναφορικά με τις παρενέργειες των εμβολίων «που υπάρχουν αλλά είναι σπάνιες» ο κ. Λαζανάς σχολίασε πως «είναι λιγότερες από τις ανεπιθύμητες ενέργειες που δημιουργεί η νόσος». 

Επανερχόμενος στο θέμα των εμβολιασμών, ο κ. Λαζανάς επισήμανε ότι μεγάλη ευθύνη έχουν και ορισμένοι γιατροί που εκφράζουν απόψεις που δεν είναι σωστές: «Έχουν βγει καθηγητές που λένε ότι το εμβόλιο είναι προϊόν βιολογικού πολέμου και ένας φαρμακοποιός από την Πάτρα που είπε ότι γίνονται κλινικές μελέτες με πλασέμπο (placebo) και εμβόλια, που είναι απαράδεκτα. Πρέπει να παρέμβει ο Εισαγγελέας, οι Πρυτανικές Αρχές και οι Σύλλογοι και αυτές οι ψευδείς φωνές να σταματήσουν». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA